Stiri

Nominalizări la Premiul Cartea Discretă a anului 2019 organizat de Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor

Juriul, format din Simona Sora (președintă), Ciprian Măceșaru și Radu Vancu, a făcut următoarele nominalizări:

  • Sorin Delaskela, Destrămare (Editura Paralela 45);
  • Vlad Drăgoi, Mica mea inimă de om singuratic (Editura Polirom);
  • Ștefania Mihalache, Copilăria. Reconstituri literare după 1989 (Editura Paralela 45);
  • Moni Stănilă, Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare (Editura Polirom);
  • Cristina Vremeș, Trilogia sexului rătăcitor (Editura Humanitas).

Nominalizările au scopul de promova cărți care, deși valoroase, au primit o prea discretă atenție. Recunoașterea importanței acestor opere implică și o recompensă financiară: 10.000 de lei pentru câștigătorul premiului și indemnizații de consolare de câte 1000 de lei pentru ceilalți patru autori.

Premiul CARTEA DISCRETĂ își propune să dea un impuls spre o mai largă circulație unor volume insuficient cunoscute și/sau apreciate. Un criteriu important este ca volumele selectate să nu fi fost nominalizate/premiate (pot fi exceptate cazurile în care e vorba despre premii foarte puțin vizibile). E vorba apoi despre cărți în mare măsură ignorate de critici. Nu notorietatea autorului este discutată, ci cazul concret al unei cărți.

Începând cu această ediție nu au mai fost luate în calcul volumele de poezie, deoarece ARCCA a decis crearea unui premiu dedicat exclusiv poeziei: Cartea de Poezie a Anului. Prima ediție va avea loc la sfârșitul acestui an.

Parteneri media: TVR1 (Emisiunea „Cooltura”), Radio România Cultural, BookHub, Filme și Cărți, O mie de semne, Revista Accente.

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 28 – 30 septembrie 2012

Delia Marc

Poetici la atelierul IDC de creative writing, din 20 octombrie

Jovi Ene

Câştigă bursele oferite de Editura Herald!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult