Stiri

Eveniment la One World Romania 2012

Vocea Libertatii – Radio Europa Libera in Era Razboiului Rece

12 Martie – 26 Martie / 18:00 – 22:00 / Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, Spiru Haret nr. 8

Expozitie curatoriata de catre Zuzana Jurgens (Centrul Ceh München) si Prokop Tomek (Institutul Istoriei Militare, Praga), care prezinta, prin fotografii, text si video, istoria Radioului Europa Libera, de la infiintare, in 1951, pana in prezent.

Expozitia prezinta personalitatile si evenimentele marcante ale Radio Europa Libera, si influenta pe care au avut-o acestea asupra ascultatorilor din tarile care fac parte astazi din Grupul Visegrad (pe atunci Cehoslovacia, Ungaria si Polonia), dar si din Bulgaria si Romania.

Vernisajul expozitiei (12 martie ora 18) va fi insotit de o masa rotunda cu participarea istoricilor, a jurnalistilor si a reprezentantilor Radioului Europa Libera, urmata de vizionarea documentarului COLD WAVES – Razboi pe calea undelor, in regia lui Alexandru Solomon.

Organizata de catre Centrul Ceh Bucuresti, cu ocazia presedintiei cehe in Grupul Visegrad, expozitia este tinuta sub patronajul ambasadorilor Republicii Cehe, Ungariei, Republicii Poloneze si Republicii Slovace.

Pe situl Festivalului  beneficiati de posibilitatea consultarii ofertei de filme si a  programarii acestora in salile de vizionare, dar si de prezentarea pe larg a avenimentelor conexe.

Articole similare

Bestsellerurile Humanitas de la Bookfest 2018 – Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Junior

Jovi Ene

Cruciada culturii

Jovi Ene

Agata murind, de Dora Pavel, tradus în Spania, la Madrid

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult