Stiri

Ministerul Culturii din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, 30 martie – 2 aprilie 2015

Domnisoara Poimaine - copertaMinisterul Culturii va organiza standul național la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, care se va desfășura în perioada 30 martie – 2 aprilie 2015. Astfel, după o pauză de doi ani, instituția noastră reia participarea la acest eveniment cultural, cea mai importantă manifestare la nivel mondial pentru cartea dedicată copiilor.

Invitatții Ministerului Culturii pentru acest târg de carte sunt autorii Ioan Mihai Cochinescu și Adina Rosetti, ilustratoarele Sidonia Călin și Cristiana Radu și Iulian Pruteanu, redactor-șef al revistei Dacia literară, care va prezenta programul de rezidențe literare al Muzeului Literaturii Române Iași și detalii despre Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași.

Programul evenimentelor care se vor desfășura la standul național (Hala 30, standul A/44) este următorul:

Marţi, 31 martie

  • Ora 14.00

Prezentare „Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă, tradusă în în italiană de Bruno Mazzoni. Moderator: Prof. Dan Octavian Cepraga, Università degli Studi di Padova. Participă Iulian Pruteanu şi Amelia Gheorghiţă, Muzeul Literaturii Române Iaşi.

  • Ora 15.00

How to kill the PDF! The case for digitally-engaging textbooks – prezentare Learn Forward.

  • Ora 17.00

Prezentare a programului de burse şi rezidenţe FILIT. Participă Iulian Pruteanu şi Amelia Gheorghiţă, Muzeul Literaturii Române Iaşi.

Micul Venetian _ copertaMiercuri, 1 aprilie

  • Ora 13.00

„Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul” de Adina Rosetti şi Cristiana Radu. Prezentare de carte în prezenţa autoarelor.

  • Ora 15.00

Workshop: create your own digital textbook! A simple software for teachers & publishers. – prezentare Learn Forward.

  • Ora 17.00

Micul Veneţian” de Ioan Mihai Cochinescu şi Sidonia Călin. Prezentare de carte în prezenţa autorilor.

 

Editurile care au contribuit cu cărți la expoziția de la standul național sunt: Adenium, Cartea copiilor, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche, Didactica, Editura Muzeelor Literare, Gama, HAC BD!, Humanitas, Litera, precum și o serie de titluri selectate de către Uniunea Editorilor din România.

Sponsori: Rom Autentic, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești.

Parteneri media: Semne bune, Literatura de Azi, Bookaholic, Filme Cărți, Agenția de Carte, România Literară, Observator Cultural.

Articole similare

Să muncim şi să murim sau să trăim veşnic?

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (30 noiembrie – 6 decembrie 2015)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (6 – 12 iunie 2016)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult