Stiri

Lansarea volumului Carte de bucate regale

Curtea Veche Publishing are deosebita plăcere de a vă invita la lansarea volumului Carte regală de bucate semnat de Principesa Margareta a României. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie 2010, la ora 16:00, la Gaudeamus – standul Curtea Veche (pavilion central Romexpo). La eveniment vor participa: Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, Iren Arsene şi Simona Lazăr.

Titlul cărţii nu conţine nici o metaforă şi nici o ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cat de importantă a fost şi rămane, in ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea.

De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atata tradiţie, frumos, calitate şi experienţă in com portamentul public, incat astăzi impărtăşirea lor este o binefacere. Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul mandru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea imbracă veşmintele simbolice ale unei intregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un inţeles şi o însemnătate in plus.

Pui continental

Ideea de a pune impreună reţete culinare, alături de poveşti cu oameni dragi, este plăcută şi amuzantă. Am făcut acest lucru cu pasiune, amintindu-mi o mulţime de detalii despre oameni pe care ii iubesc, ii admir sau cărora le port prietenie şi recunoştinţă.

Am fost crescută intr-o lume in care comunitatea şi spiritul asociativ sunt fundamentale pentru individ şi societate. Am fost mereu un om de echipă, iar prezenţa celor care imi impărtăşeau părerile, preocupările, profesia inseamnă mult pentru mine.

Timpul petrecut in jurul mesei de pranz sau cină este un act de generozitate, de comuniune spirituală şi de inţele gere omenească. Fiecare dintre noi se simte bine in aceste părţi din zi.

Capitolele cărţii nu respectă ordinea in care sunt servite felurile la masă, nici ordinea alfabetică sau cea a importanţei personalităţilor. Capitolele poartă numele celor de la care am reţetele şi sunt aşezate aproximativ in ordinea in care mi-am cunoscut rudele. Crescand in Anglia, Danemarca şi Italia, atat de aproape de bunicile mele, am inceput cu ele, apoi am continuat cu părinţii mei, Regele şi Regina, surorile şi verii pe care i-am ştiut de mic copil, Principele de Wales, Regina Sofia a Spaniei şi Ducele de Aosta.

Fiecare capitol cuprinde amintirile mele, detalii despre prietenia şi legătura noastră de rudenie, un crampei din lumea care ne uneşte, contextul cultural şi istoric in care familiile noastre au existat impreună, reţeta sau reţetele şi fotografii. Pentru fiecare dintre ele, am cerut acordul verilor mei, cărora le-am scris scrisori detaliate, le-am cerut reţetele preferate şi fotografii, incercand să le insuflu entuziasmul meu pentru acest volum. Am folosit şi multe fotografii din arhiva mea.

Cartea este un fel diferit de a cunoaşte Familiile Regale ale lumii. Sunt mandră de acest lucru. Şi sunt sigură că societatea românească va avea de caştigat din acest travaliu.

Sper ca volumul să le placă, să-i amuze, să-i intereseze, să-i informeze pe oameni, să fie o referinţă pentru ei.”

Principesa Margareta a României

Articole similare

Ediția a doua a festivalului de literatură horror Vineri 13

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Sex Education, Vivo

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Suburra Sezonul 2, Velvet Buzzsaw, The Umbrella Academy

Jovi Ene

6 comments

Monica Tarţa 17 noiembrie 2010 at 20:56

Acesta este cel mai frumos articol citit pe ziua de azi. Genială ideea cărţii, abia aştept să revin în Ro să testez conţinutul 😀

Reply
Jovi 17 noiembrie 2010 at 21:42

Aici esti in asentimentul Deliei, care vrea sa cumpere si ea cartea, sa o rasfoiasca si poate sa si realizeze cateva bucate alese (eu la aceasta intreprindere nu ma pricep si nici nu ma bag 😉 )

Reply
Monica Tarţa 18 noiembrie 2010 at 06:32

Mda, de obicei eu şi ceva de mâncare suntem în asentiment 😀

Reply
Delia Marc 18 noiembrie 2010 at 16:10

Uff! Si cantarul ce o sa zica? 🙂

Reply
Delia Marc 24 noiembrie 2010 at 12:04

Am cumparat cartea! In afara de faptul ca se bucura de o conditie grafica exceptionala, pot sa spun ca exceleaza print-o tinuta si un bun gust (la figurat)cu adevarat princiar. Nimic extravagant, nimic menit sa epateze, nicio unda de snobism sau etilism. Simplitate de mare clasa!

Reply
Monica Tarţa 24 noiembrie 2010 at 15:57

Ce mult mă bucur! O să o cumpăr şi eu în ianuarie! Mai ales acum că aud şi o părere aşa entuziastă! 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult