Stiri

Gurdjieff și calea către ființă – Eveniment în cadrul campaniei „Te așteptăm în librărie!”

in_cautarea_fiintei_gurdjieff_printEditura Herald şi Institutul Gurdjieff din România au plăcerea de a vă invita joi, 13 octombrie la Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie (str. Arthur Verona 13-15), la ora 18:30, cu ocazia lansării a două noi titluri adăugate în colecția dedicată lui G.I. Gurdjieff: În căutarea ființei și Realitatea ființei, două resurse neprețuite pentru cei care sunt în căutarea înțelepciunii și înțelegerii interioare.

După lansarea în 2015 a volumului Viaţa e reală doar atunci când „Eu sunt”, Editura Herald are bucuria de a întregi colecția „Serie autor: G.I. Gurdjieff” cu două titluri noi, care promit să aducă mai multă lumină asupra operei lui G.I. Gurdjieff.

Însemnările aparținând lui Jeanne de Salzmann, cea mai apropiată discipolă a lui Gurdjieff, constituie conținutul mult așteptatului ghid pentru înțelegerea învățăturilor transmise de către acesta. Volumul Realitatea ființei de Jeanne de Salzmann introduce o serie de concepte și elemente utilizate în activitatea practică: trezirea” din somnul individual, autoobservarea și amintirea de sine, efortul conștient și suferința voluntară, explică anumite metode simbolice, cum ar fi Eneagrama, și indică principiile folosite în practicarea exercițiilor de dans numite „Mișcările”.

PrintTehnicile și metodele transmise de către Gurdjieff transformă intelectul, emoțiile și corpul, fiind integrate într-un sistem cunoscut sub numele „A patra cale”. Toate acestea se regăsesc în cartea În căutarea ființei, care este și o introducere indispensabilă celor care își doresc să afle mai multe despre calea către trezirea conștiinței.

Vă propunem o întâlnire interesantă în cadrul căreia se vor discuta principalele caracteristici și concepte prezente în cele două opere de curând apărute la Editura Herald, alături de invitații speciali: Bogdan Brumă (traducător), Sorin Nicolae (secretar al Asociației Institutul Gurdjieff din România) și Cantemir Mambet (președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România).

Lansarea va găzdui totodată proiecția câtorva dintre clipurile cele mai reprezentative pentru școala formată de Gurdjieff, precum și sesiuni de lectură.

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoaşterea realității – ceea ce el numea adevărata „cunoaştere a ființei” – ca pe un curent care curge din îndepărtata Antichitate, transmis din epocă în epocă, de la un om la altul, de la o rasă la alta. El a privit această cunoaştere drept mijlocul indispensabil de a obține libertatea interioară, eliberarea. Pentru aceia care caută să înțeleagă sensul vieții omenești în univers, el spunea că scopul căutării este cel de a străbate și a ajunge la acest curent, de a-l găsi. Atunci rămâne acolo doar „să cunoștipentru „a fi”. Însă pentru a cunoaște, îi învăța el pe ceilalți, este necesar să descoperi „cum să cunoști”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Eveniment Facebook.

Contact: Delia Gavrilă, PR & Events Specialist, 0743.050.507 delia.gavrila@edituraherald.ro

Parteneri media: Institutul Gurdjieff din Romania, Cărturești, Vivanatura, Itsy Bitsy, GoldFM, București FM, Radio România Cultural, Transilvania Expres, Radio Gaia, Radio Deea, Radio România Târgu Mureș, Radio Iaşi, Radio Renașterea, Bazavan.ro, dianasolomon23.wordpress.com, ARCUB, LiterNet.ro, Fundația Calea Victoriei, Bookblog, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, Suntpărinte.ro, Mămica Urbană, Gratuitor, Ziarul Metropolis, 4Arte, Agenția de carte, Bibliocărți, Bookaholic, Bookhub.ro, Blogul unei cititoare de cursă lungă, Bookuria, Cinemagia, Filme-cărți, GoKid, Hyperliteratura, Kreatoria, Pr Wave, Fundația Prețuiește Clipa, Rabbit Media, Raftul cu Idei, România Pozitivă, Self Care Center, Societatesicultura.ro, Sunt pitic, Montessano, Sayuki’s blog, Trăiește Conștient, Booktopia, Calendarul Magic, Senso TV, Tonica, LumeaMare.ro, România Liberă, Dă Mai Departe, Academia Cațavencu, Festivaluri Românești, Q Magazine, Vox Authors, Povești de Călătorie, Serial Readers.

lansare_gurdjieff-13-10

Articole similare

Cele mai iubite 5 romane de dragoste din colectia Biblioteca Polirom

Jovi Ene

Primul Festival Evreiesc in aer liber organizat in Romania. Shalom Ierusalim!

Delia Marc

PROGRAMUL FILB 9 – seri de lecturi publice si dezbateri, conferinta la Universitatea din Bucuresti

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult