Editorial Recomandat

Cele mai frumoase 10 granițe din lume

NiagaraPoate unii vor considera că acest infografic nu respectă întru totul tematica blogului. Dar nu-i nimic, până la urmă, adevărații noștri cititori vor aprecia și acest articol, măcar pentru câteva informații de cultură generală, iar ceilalți vor pleca fără să îi regretăm.

Așadar, infograficul săptămânii se ocupă acum de cele mai frumoase 10 granițe din lume. Chiar dacă varianta oficială folosește cuvântul ”coolest”, mi-am permis să îl traduc cu ”frumoase”, mai degrabă decât ”interesante”, ”neobișnuite” sau ”cele mai tari”. Este adevărat că unele sunt cu adevărat impresionante, unele sunt ciudate, însă despre toate spunem că ar merita să le vizităm măcar o dată în viață. Deși la unele pare super-greu de ajuns.

Iată câteva:

  • cascada Niagara, granița dintre Canada și SUA;
  • Vaals, granița comună a trei țări-Germania-Olanda-Belgia;
  • râul Ravi, granița dintre Pakistan și India;
  • Vârful Everest, teritoriul dintre Nepal și China;
  • cascada Iguazu, graniță între Brazilia și Argentina.

9bdbda6c-b85a-4e28-b2b9-ead0757c9397Sursa: Primită pe e-mail.

Articole similare

Bucătăria de vară (proză de Marian Ilea)

Jovi Ene

În căutarea frumuseții efemerului: Lansare Wabi-Sabi, de Francesc Miralles

Carmen Florea

Bucurestiul turismului cultural

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult