Editorial Recomandat

50 de ani de Bond. James Bond

James_Bond_ActorsNu cred că există iubitor al filmelor care să nu fi auzit sau să nu fi văzut măcar un film cu James Bond. Personajul a fost creat în 1953 de către scriitorul britanic Ian Fleming, iar primul film după romanele acestuia a fost ”Dr. No”, de la a cărui apariție s-au sărbătorit în anul 2012 50 de ani. 50 de ani de istorie și 50 de ani de succes la public.

Skyfall, ultimul James Bond, a apărut anul trecut (a avut premiera la Londra pe 23 octombrie 2012) și, deși a avut un succes important la box-office, nu a întrunit aceleași păreri în rândul criticilor. Nici eu, personal, nu l-am apreciat, considerându-l umflat și mult mai slab decât precedentele filme cu Daniel Craig, iar colega noastra, Deea, i-a acordat un mulțumitor 7,5/10.

Inforgraficul ce urmează face o scurtă istorie a lui Bond, în cei 50 de ani de apariție în filme, înaintea lui Skyfall: bani încasați, accesorii tipice (arme, femei, mașini, băuturi), etc. Știați, de exemplu, că James Bond a avut doar două relații cu adevărat importante: cu Vesper Lynd (interpretată de Ursula Andress, respectiv Eva Green, în cele două versiuni ”Casino Royale”) și cu Contesa Teresa di Vincenzo, singura femeie care i-a devenit soție, interpretată de Diana Rigg în ”On Her Majesty’s Secret Service”.

James Bond: 50 Years of Movies

Sursa: Hrblock.com.

Articole similare

Între realitate, horror și fantasy. Top 5 filme realizate de Steven Spielberg

Tudor-Costin Sicomas

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în august 2019

Jovi Ene

Eveniment: Warm Up NexT 2014

Andreea Andrusca

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult