Stiri

Documentarul “Noi Doi” în premieră mondială la ANONIMUL

Cea mai recentă producţie semnată de regizorul Claudiu Mitcu, ‘’Noi Doi”, va fi proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL. Evenimentul se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, în perioada 8-14 august 2011.

Documentarul “Noi Doi”, care tratează situaţia minorităţilor sexuale din România, va fi proiectat în prezenţa regizorului, marţi 9 august.

Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură „crimă” este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

În anul 2011, în România, există o comunitate numeroasă de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), membrii săi făcând parte din toate mediile. Comunitatea se confruntă cu teama de expunere şi afirmare a membrilor săi, teamă provocată de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea românească actuală. Potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat în 2011 de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, homosexualii reprezintă unul dintre cele mai discriminate grupuri din România. De asemenea, de-a lungul timpului s-a constatat o atitudine extremistă din partea unor organizaţii vizavi de subiectul LGBT.

Cristi si George

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor „Nisipuri” (2007), „Australia” (2009), „Ciupelnița” și „Circul vesel” (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franței în România „Premiul Drepturilor Omului” pentru abordarea deschisă a diversității din filmele sale documentare.

Documentarul “Noi Doi” este o producţie Parada Film şi va beneficia de o proiecţie de gală în această toamnă în Bucureşti.

Articole similare

Lansarea romanului Rezervația unicornilor, de Cristina Nemerovschi

Jovi Ene

Teatrul Nostru pe Lipscani: Ne daţi ori nu ne daţi? pe 11 martie

Jovi Ene

Caravana Metropolis #8 sosește la București, pe Insula Artelor din Parcul Titan, între 2 și 7 iulie

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult