Stiri

Cruciada culturii

Mi-a placut intotdeauna de Tudor Chirila. In special, muzica lui si a celor de la Vama Veche, pe care am ascultat-o innebuniti in facultate (va mai aduceti aminte, dragi fosti colegi, de concertul din Livada Postei si de pataniile de atunci?) si apoi si multi ani dupa. Nu ii urmaresc blogul, nu mai ascult atat de des, nu ii mai stiu povestea vietii si stiu, printre altele ca are un blog de succes. Numai ca zilele astea a inceput o campanie pentru cultura pe care o sustinem neconditionat.

Exista un site, Cruciada culturii, exista oameni care promoveaza aceasta miscare, exista cuvinte frumoase despre aceasta: “Trăim într-o lume a superficialului, iar rafinamentul reprezintă arareori o opţiune. Revistele şi jurnalele fabrică eroi ai clipei, fără a ne oferi adevarate repere. Kitch-ul este ridicat la rang de artă şi, de cele mai multe ori, ne mulţumim să urmărim pasivi metamorfoza. Dar România va fi mereu o ţară săracă în lipsa evenimentelor de ţinută.
În acest context, pornim Cruciada Culturii, o luptă pentru reînvierea frumosului. Arma noastră este cultura. Fie că e vorba de muzică clasică, pictură sau teatru, ne propunem să recucerim ţara asuprită de urât. Cavalerii frumosului ne vin în ajutor. Alături de ei pornim colonizarea.”

Si, alaturi de toate acestea, exista superbul clip promovat de Tudor Chirila. Va invitam sa il urmariti si sa porniti si voi Cruciada Culturii:

Articole similare

Programul Teatrului Arte dell’Anima în luna februarie 2017

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (12 – 18 septembrie 2016)

Jovi Ene

Nominalizări la Premiul Cartea de poezie a anului 2020

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult