Stiri

Cosmin Perța și Sorin Delaskela la Humanitas Kretzulescu

Vineri, 25 octombrie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Calea Victoriei, 45, va avea loc lansarea volumelor ,,Arșița” de Cosmin Perta și „Destrămare” de Sorin Delaskela, proaspăt scoase de sub tipar la Editura Paralela 45. Două cărți, două evenimente pe piața de carte românească, doi prozatori remarcabili.

Vă așteptăm la Librăria Humanitas Kretzulescu pentru discuții și o sesiune de autografe.

Alături de autori, la această dublă lansare vor participa Adina Dinitoiu și Alexandra Turcu.

COSMIN PERȚA (n.1982, Maramureș) este un eseist, poet și prozator român. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obținând titlul de doctor cu o lucrare referitoare la literatura fantastică europeană. A publicat volume de eseuri, romane, povestiri și poezie. În 2012 a obținut premiul Cel mai bun romancier tânăr din România. Fragmente din opera sa au fost traduse în 11 limbi. În prezent este lector de literatură comparată la Universitatea Hyperion din București.

„Romanul Arșița de Cosmin Perța încheie în forță o trilogie începută cu Teofil și Cîinele de lemn (2012) și continuată în 2015 cu În urmă nu mai e nimic, afirmând un prozator (venit dinspre poezie) cu un univers aparte, un mix de realism cotidian și fantastic în descendență prozei central-europene și rusești (Gogol, Cehov, Harms, dar și Bulgakov), traversat de satiră socială și culminând, în romanul În urmă nu mai e nimic, cu experiența mistic-religioasă. Teofil, călugărul, este, de altfel, personajul comun celor trei volume ale acestei trilogii poetice și vizionare, care impresionează prin imaginarul extrem de puternic pe care îl pune în scenă. Arșița păstrează atmosfera de proză rusească, mistică și psihologică, dar pe fundalul unei violente distopii, reprezentând, așadar, voletul final, și cel mai puternic, al trilogiei romanești. O trilogie care impune, fără îndoială, unul dintre prozatorii de prim-plan ai tinerei generații din literatura noastră contemporană.” (Adina DINIȚOIU)

SORIN DELASKELA (n. 1968) este licenţiat în filosofie şi sociologie. În 2007 a publicat romanul Abisex (Editura Brumar), reeditat trei ani mai târziu (Editura Herg Benet), urmat de volumul de proze Noaptea pisicilor lungi (Editura Brumar, 2011). Fragmente din cartea de față au apărut în revistele Poesis International și Lettre Internationale.

„Ce face, de fapt, Sorin Delaskela? Descrie, cu o perfect asumată tehnică a comprimării, arheologia unor stări sufletești marginale, aflate într-o perfectă concordantă cu mediul social în care se nasc. Nu pot să spun că e un roman al periferiei, pentru că ar însemna să-i atribui valențe total străine de sunetul de ansamblu al cărții. Dar pot să spun că, deși citadin în aparență, romanul lui Delaskela cuprinde, în mic, o întreagă paletă de umori, nemulțumiri, frustrări și neîmpliniri specifice unui individ care și-a pus în geanta de pe umăr toate întrebările referitoare la lumea în care se târăște, și care caută, cu o febrilă nepăsare, răspunsuri.” (Dan-Liviu BOERIU)

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/727127651122949/

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți „Engleza distractivă – metoda Larousse pentru 13 – 14 ani”!

Jovi Ene

Analiză Tranzacţională: apariţie la Editura Herald

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 25 – 27 mai 2012

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult