Stiri

Cele mai vândute cărți Editura Litera de la Gaudeamus 2013

coperta_prea_multa_fericire_new_c1În perioada 20 – 24 noiembrie 2013 Litera și-a întâmpinat cititorii cu cele mai captivante noutăți editoriale, evenimente interesante și reduceri spectaculoase. Cu o ofertă extrem de variată, discount-uri mari, de până la 70%, Litera a reușit să atragă atenția celor din târg și să fie pe placul fiecărui cititor.

O carte extrem de apreciată de vizitatorii acestei ediții a târgului Gaudeamus este Prea multă fericire de Alice Munro, câștigătoarea Premiului Nobel 2013. ( peste 1500 de exemplare vândute). Cartea este o culegere de 10 povestiri care se strecoară în labirintul întunecos al sufletului uman, dezvăluind secrete şi încordări interioare indescifrabile din exterior. Volumul este urmat în top de titlul Amintiri. Viața mea înainte și după perestroika semnat de Mihail Gorbaciov. Volumul a beneficiat de peste 500 de exemplare vândute.

Un alt titlu cu numeroase exemplare vândute este Regele Mihai. Album Istoric de Diana Mandache (vândut în peste 400 de exempare). Albumul reprezintă un inedit şi dinamic portret al Regelui Mihai I si prezintă trei aspecte importante ale vieţii și personalităţii Regelui: educaţia şi anii de formare, ceremoniile şi solemnităţile la care a participat în calitate de principe și de suveran al țării, felul în care își petrecea timpul liber şi hobby-urile sale.

Lansare Regele Mihai. Album Istoric_Editura Litera

Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu este un alt titlu care s-a aflat printre preferințele cititorilor la Gaudeamus. Cartea include numeroase rețete ilustrate, ușor de preparat, simple și ieftine, utile pentru orice ocazie și pentru orice gospodină.

Cartea Mic dejun cu Socrate de Rowland Smith – titlul ce face parte din celebra colecție IQ230 – a reușit să creeze numeroase discuții în jurul subiectului abordat. Cu inteligență și umor, autorul ne-a arătat ce se ascunde în spatele acțiunilor noastre de zi cu zi, de când ne trezim și până mergem la culcare. Pe lângă marile idei ale gânditorilor din filosofie, Smith face și trimiteri la muzică, pictură, filme, literatură și chiar la un remarcabil experiment japonez în legătură cu cristalele de apă.

Lansare Gateste Moldoveneste cu Stela Popescu_Editura Litera

De asemenea, printre cele mai vândute cărți s-a aflat cartea Prim Ajutor. Manual  conţine atât informaţii esenţiale de maximă necesitate, cu instrucţiuni de urmat, pas cu pas, pentru acordarea primului ajutor, cât şi numeroase fotografii sugestive care ilustrează exact ce anume trebuie făcut şi cum trebuie acţionat în orice situaţie critică în care este necesară intervenţia de prim ajutor. Prim ajutor. Manual a obţinut premiul acordat de consiliul ştiinţific al British Medical Association pentru popularizarea şi cunoaşterea ştiinţei.

În egală masură, și cărțile pentru copii au beneficiat de atenția românilor – cartea Poezii pentru cei mici, de Aurora Georgescu a avut peste 300 de exemplare vândute la această ediție a Târgului de carte Gaudeamus. A fost urmată îndeaproape de titlul 365 de povești de seară, carte însoțită de CD  conţinând 25 dintre poveştile regăsite în paginile acestei cărţi în lectura Stelei Popescu, Oanei Sîrbu si Danielei Nane. Dicționarul ilustrat englez-român cu prințese, din colecția Disney English, a bucurat mulți copii și părinți deopotrivă – această carte cuprinde circa 500 dintre cele mai uzuale  cuvinte din limba engleză, prezentate copiilor într-o formă grafică extrem de atractivă. Cuvintele-titlu sunt aranjate în ordine alfabetică şi sunt ilustrate cu imagini din celebrele poveşti Disney cu prinţese.

Lansare Mihail Gorbaciov.Amintiri_Editura Litera

În colecția Național Geographic, titlul Enciclopedia Animalelor a fost extrem de apreciat și achiziționat, regăsindu-se în preferințele de cumpărare a multor cititori. Enciclopedia prezintă  2 500 de specii de animale, cele mai bune fotografii, reportaje în exclusivitate, fiind o adevarată călătorie în lumea sălbatică. De asemenea, apropierea sărbătorilor de iarnă a făcut ca titlul Povești de la Moș Crăciun să fie achiziționat de mulți români.

În cadrul ediției Gaudeamus 2013, Litera și-a întâmpinat cititorii cu o bogată ofertă editorială, titluri variate din toate domeniile, numeroase evenimente și lansări de carte. Vânzările de anul acesta au fost mai mari decât cele din ediţia precedentă a târgului cu 15%, iar numărul tuturor cărților Litera achiziționate depășește 10 000 de exemplare.

Printre invitații care ne-au fost alături la evenimentele organizate îi menționăm pe Maia Morgenstern, Ana Ularu, Medeea Marinescu, Andreea Marin, Ion Iliescu, Theodor Paleologu, Cristian Iacob, Stela Popescu, Florin Busuioc, Liviu Mihaiu, Vlad Rădescu, Valentin Uritescu,  Bianca Brad, Victor Ciorbea, Stelian Tănase, Bedros Horasangian,  Diana Mandache, Horia Vârlan, Aurora Georgescu, Wargha Enayati, și mulți alții.

(Comunicat de presă Editura Litera)

Stand Editura Litera_Gaudeamus 2013

Articole similare

Lansare de carte!

Delia Marc

Chicago de Alaa al-Aswani, cea mai vinduta carte in limba araba a ultimilor ani

Jovi Ene

Nume importante din industria jocurilor video și boardgames vin la ICE Comic Con

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult