Stiri

Atelier de Scenaristica – Cum se scrie un film

ScenaristicaFundatia Calea Victoriei va invita, incepand cu 8 septembrie, la Atelierul de Scenaristica – Cum se scrie un film, sustinut de regizorul Vlad Trandafir.

Acest atelier de scenaristica este deschis incepatorilor, amatorilor de cinema si persoanelor care doresc sa experimenteze cum se scrie un scenariu. In sens larg, pune la dispozitie notiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa, pe parcursul celor cinci sedinte, participantii fiind familiarizati cu intrumentarul tehnic, cu mijloacele prin care un scenarist reuseste sa-si duca la indeplinire intentiile.

Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvente din filme de referinta din cinematografia universala, cursantii fiind incurajati sa-si formeze propriile puncte de vedere asupra lor si sa le puna in aplicare, avand ca scop ultim dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj. Vor fi indrumati si vor primi feedback-ul adecvat pentru a indeplini toti pasii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finala.

Pasii prin care vom invata cum se scrie un scenariu vor fi:

SEDINTA 1 – Notiuni introductive

SEDINTA 2 – Elemente constitutive

Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificatii

SEDINTA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu

Substanta povestii. Incidentul declansator. Structurarea unui act. Compozitie, ritm. Criza, Punct culminant, Deznodamant

SEDINTA 4 – Principiul antagonsimului

SEDINTA 5 – Expozitie

SEDINTA 6 – Concluzii

Lector: Vlad Trandafir

Data incepere: 8 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 6

Frecventa: saptamanal, luni

Cost: 270 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Articole similare

Concurs: Premii 3 cărţi “Vieţile paralele”, de Florina Ilis

Jovi Ene

Cinemascop – (mai mult decât) un festival de film la mare

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: The Crown, Primele filme si seriale bazate pe povestile lui Mark Millar, Narcos: Mexico

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult