Stiri

24 de ani de istorie a cărţilor la Iași: Târgul de Carte Librex 2016

Librex2Prin longevitate, amploare, dinamică, valoare şi tradiție, Târgul de Carte LIBREX s-a impus în memoria colectivă ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat şi aşteptat de expozanți şi de cititorii de toate vârstele. În fiecare an, pe fundalul desfăşurării acestui eveniment, Iaşul devine un punct de atracție pentru editori, difuzori şi autori din întreaga țară care vin aici cu dorința de a-şi prezenta oferta editorială recentă şi pentru a stabili contacte cu publicul cititor, cu bibliotecile, librăriile, autorii, traducătorii şi toate categoriile profesionale conexe.

Structural, LIBREX 2016 reuneşte 160 de expozanţi cu un profil axat pe tematica complexă a Târgului (carte, arte vizuale, muzică, papetărie, birotică, jucării), precum și pe zone care derivă din aceasta (instituții de învățământ, centre culturale, promotori culturali, biblioteci etc.). Edituri din întreaga țară, companii distribuitoare de carte românească şi străină, papetărie şi muzică, instituții şi asociații de cultură, autori individuali etc. își prezintă oferta, publicul având astfel oportunitatea de a alege cărți din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, ştiință şi tehnică, calculatoare, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărți pentru copii, enciclopedii, dicționare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărți pentru timpul liber, meditație şi recreere etc. Prin bogata ofertă de carte prezentă la standuri şi prin numeroasele lansări de carte, LIBREX-ul oferă un cadru adecvat plăcerii de a descoperi cărți frumoase şi valoroase, scrieri autohtone sau traduceri aproape sincrone operelor originale apărute la diverse case editoriale din întreaga lume.

LIBREX 2016 în cifre

Ediţia LIBREX 2016 se desfăşoară pe nivelurile 0 şi 1 din Palas Mall Iași, România, la aceasta participând 160 de expozanţi, dintre care 132 de edituri, 10 importatori/distribuitori de carte românească şi străină şi 18 importatori/distribuitori de papetărie, jucării, birotică, muzică, asociaţii, fundaţii, muzee, reviste culturale etc. De asemenea, în Agenda LIBREX 2016, sunt înscrise peste 300 de evenimente culturale dintre cele mai diverse: Conferinţele LIBREX, întâlniri literare de excepţie, lansări și prezentări de carte, mese rotunde, dezbateri pe diverse teme de interes, lecturi publice, momente artistice, teatru, recitaluri poetice și muzicale, expoziţii de artă, concursuri pentru copii etc.

Premiile Librex 2016:

 • Marele Premiu LIBREX pentru cel mai valoros program editorial
  Premiul OVIDIU pentru editarea culturii clasice
  Premiul SOCEC pentru promovarea culturii române contemporane
  Premiul ŞARAGA pentru cea mai importantă ediție critică
  Premiul BEST SELLER pentru cartea de cultură cu cel mai mare succes de librărie
  Premiul OTILIA CAZIMIR pentru editarea de literatură pentru copii şi tineret
  Premiul DOSOFTEI pentru bibliofilie
  Premiul VASILE POGOR pentru importul de carte, publicații culturale şi ştiințifice
  Premiul IOAN PETRU CULIANU pentru cea mai importantă editură
  care promovează istoria culturii și civilizației
  Premiul MIHAIL KOGĂLNICEANU pentru editarea cărții ştiințifice
  şi de specialitate
  Premiul THEOFIL SIMENSKY pentru editarea literaturii universale
  Premiul LAURENŢIU ULICI pentru antologie literară
  Premiul THEODOR PALLADY pentru cartea de artă
  Premiul PETRU CARAMAN pentru multiculturalitate
  Premiul MULTIMEDIA pentru realizarea de produse multimedia

LibrexCui se adresează LIBREX?

Grupul căruia se adresează LIBREX 2016 este reprezentat de publicul cititor de toate vârstele, de profesioniştii cărții: editori, traducători, autori de carte consacrați şi debutanți, difuzori de carte, bibliotecari, artişti plastici, tipografi etc., de instituțiile şi asociațiile culturale, copiii şi tinerii talentați şi, în general, de publicul interesat de cultură, lectură, evenimente artistice conexe, dezvoltare personală şi profesională etc.

Grupul care va beneficia direct de rezultatele proiectului este format, în special, din vizitatorii Târgului, de pasionații de cultură, lectură şi evenimente artistice, de profesioniştii din domeniul editorial şi cultural, dar acest efect se va răsfrânge, prin contaminare, practic, asupra întregii comunități, în general, prin efectele culturale şi psihologice create şi rezultatele obținute (mai multe cărți citite, rezultate profesionale şi/sau educaționale mai bune, amplificarea interesului pentru cultură, lectură şi dezvoltare personală, cultură generală mai bogată, formarea şi cultivarea simțului artistic şi critic,  recunoaşterea, selecția şi aprecierea adevăratelor valori şi, nu în ultimul rând, socializarea susținută, în mod concret, de contactul direct cu editorii, autorii şi prietenii într-un spațiu public rafinat).

Puteți descărca Catalogul Târgului de Carte, de aici.

Articole similare

Seară dedicată lui Ernesto Sabato şi romanului “Despre eroi şi morminte”

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: lună dedicată femeilor, Moștenirea lui Jupiter, Sky Rojo, Thunder Force, Lupin

Jovi Ene

Trailerul zilei ”Little Favour” (2013)

Deea

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult