Recomandari Recomandat

Recomandări cărți Black Friday 2014: Libris.ro

LibrisBlack Friday 2014 la Libris.ro – cele mai bune cărți străine citite în 2014

La ora la care scriu acest articol, nu știu exact care vor fi reducerile la diferitele edituri și librării online, avem doar informații parțiale. La Libris.ro, librăria noastră online preferată, avem doar un titlu foarte mare: 100.000 de titluri la promoție de Black Friday 2014. Și, până când vom actualiza acest articol cu amănunte despre promoții, m-am gândit să vă sfătuiesc să urmăriți reducerile la anumite cărți.

Așadar, m-am gândit la cititorii blogului și am făcut o selecție a celor mai bune cărți străine citite de mine în 2014, pe care vă recomand să le cumpărați de Black Friday de pe Libris.ro. Le-am ordonat în ordinea în care le-am citit, pentru a nu face topuri finale înainte să se termine anul. Urmăriți reducerile la aceste cărți:

Hotel Iris”, de Yoko Ogawa: ”O carte proaspătă, care pune întrebări și care caută răspunsuri, care curge cursiv și este plăcută pentru cititor, care descoperă atât personaje complexe și contradictorii, cât și o parte frumoasă a lumii, fie că vorbim de farmecul Orientului Îndepărtat, fie că discutăm de acele orășele turistice de la malul mării, care sunt ticsite de turiști în timpul verii, dar a căror viață de toamnă-primăvară este ternă, plictisitoare, de nedorit. O autoare ce merită urmărită.”

Raul care ne desparteRâul care ne desparte”, de Ngugi wa Thiong’o: ”Un necunoscut pentru mine și probabil pentru mulți, face dintr-un roman exact ceea ce ne așteptăm de la un reprezentat al literaturii negre din Africa: ne instalează în atmosfera Africii exotice, a unui trib din Kenya, aflat departe de civilizație sau măcar la marginea ei, cu tradiții și obiceiuri ce ne par destul de înapoiate, dar pe care ar trebui să le respectăm. Un roman aflat la granița, deci, dintre civilizații sau, și mai important, la granița dintre religii.”

Mesagerii ploii”, de Ismail Kadare: ”Mesagerii ploii” dezvăluie un Ismail Kadare impecabil. O istorie pură, un război militaro-religios descris în toate amănuntele sale. Până la eventuala lectură a tuturor cărților sale, va rămâne romanul meu preferat din opera scriitorului albanez.”

Sumki”, de Amos Oz: ”Ne readuce aminte de copilărie într-un fel suav și nevinovat, atingând însă probleme fundamentale: dragostea copilărească este cea mai frumoasă, pentru că frumoasă este vârsta și nu este deloc atinsă de gânduri necuviincioase, pentru că tinerii nu îndrăznesc la mai mult și mereu sunt încântați și mirați de minunile oferite de viață. Iar Amos Oz este impecabil în reconstruirea acestei lumi a copilăriei, Amos Oz a rămas copil.”

Copilăria lui Isus”, de J.M. Coetzee

Speranța: o tragedie”, de Shalom Auslander

Eu sunt MalalaEu sunt Malala”, de Malala Yousafzai și Christina Lamb: ”Cartea scrisă alături de Christina Lamb este povestea celor șaisprezece ani de copilărie și adolecență din Pakistan, un exemplu despre viețile chinuite ale unor copii din alte țări, care nu au nici posibilitatea unei educații minimale și nici măcar posibilitatea unei vieți la limita decenței. O mare diferență față de copiii de peste mări și țări, care au tot ce își doresc și sunt în continuare nemulțumiți. Cumpărați această carte, citiți-o și apoi păstrați-o pentru copiii din jurul vostru!”

Pan. Victoria”, de Knut Hamson: ”Fiecare poveste are aura sa de mister al iubirii, de depărtare și de reapropiere și este meritul lui Knut Hamsun că a găsit rezolvări inedite fiecărei povești, astfel să nu cădem într-o doză prea mare de romantism (modern, dulce și nesănătos). Astfel, volumul alcătuit din două romane ale scriitorului norvegian Knut Hamsun mi s-a părut foarte bine scris, două povești reale despre și cu dragoste, reprezentând una dintre cele mai bune cărți citite de mine în acest an.”

Generalul armatei moarte”, de Ismail Kadare: ”Pentru mine, Generalul armatei moarte este o nouă carte impecabilă marca Ismail Kadare. O carte pe care o recomand, o carte ce nu conține fantastic precum în alte cărți de-ale sale, dar este o mărturie dramatică asupra urmărilor războiului, asupra faptului cum moartea poate transfigura sufletul uman, de la fericire până la tristețe profundă, chiar dacă cei morți nu sunt deloc apropiații tăi. Nimic nu este mai greu în viață decât să cercetezi tainele morții cuiva, indiferent cât de depărtat ți-ar fi și indiferent cât de tare din punct de vedere sufletesc te consideri.”

Așteptându-i pe barbari”, de J.M. Coetzee.

Desigur, sunt multe alte cărți care merită citite și promovate cu orice ocazie, fie ele străine, fie ele românești. Aici aveți doar o mică parte din cărțile care mi-au plăcut mie în anul care se apropie de sfârșit. Pentru mai multe promoții, intrați pe Libris.ro.

Articole similare

Cărți în pregătire la editura Nemira în 2017

Jovi Ene

N-am venit să ţin un discurs, de Gabriel García Márquez

Victor Alartes

Defectiv de gen: ”Mâna stângă a întunericului”, de Ursula K. Le Guin

Carmen Florea

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult