Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefila (24 – 30 iunie 2013)

prin-blogosfera-cinefilaDan Becerescu de la Dmovieblog scrie pe scurt despre un film aparut recent pe marile ecrane, Now You See Me: ”Now You See Me se da mai rotund decat poate sa fie, se subtiaza din cale-afara si parca o face de dragul unor efecte speciale de care se putea bine mersi lipsi. Cel mai grav nu produce surpriza aia desteapta pe care o promite. Acel “cu cat te uiti mai de aproape si cu cat esti mai atent, cu atat vei fi mai usor de pacalit” ramane la final neacoperit. N-ai ratat niciun indiciu, n-ai pierdut niciun detaliu, nu te-a pacalit nimeni. Totusi cei satui de salvari ale planetei care mai de care mai oligofrenice vor iesi din sala satisfacuti.”

– Adrian scrie pe Yingyang movies despre unul dintre cele mai bune roluri ale lui Jim Carrey, cel din  I Love You Phillip Morris: ”În ciuda intrigilor care s-au învârtit în jurul acestui film, tind să cred că Jim Carrey face unul dintre rolurile lui de excepție, dând carismă şi viclenie personajului interpretat, aceleași calităţi de care probabil a beneficiat şi Steven Rusell. Inteligenţa cu care este făcut filmul captivează imediat vizionarul, iar faptul că Carrey este naratorul, adaugă un plus de savoare peliculei.”

before_midnight_international_poster_1-Pe ecranele romanesti a aparut de curand ”Before Midnight”, un film care era asteptat de multi ani de cinefili, al treilea film din seria Before Sunrise-Before Sunset. Cinesseur a fost la premiera si ne aduce in prim plan impresiile sale: ”Pare un film de Woody Allen, în special datorită verbozităţii protagoniştilor şi „exorcizării” nevrozelor conjugale prin ironie şi autoironie misogină, chiar vulgară pe alocuri, însă diferenţa o face abordarea: Allen e axiomatic, Linklater formulează ipoteze, le smotoceşte într-un joc al permutărilor şi deplasărilor de accent care lasă publicului un generos spaţiu de interpretare. Nu e nevoie să fi văzut primele două părţi pentru a simţi că participă la festinul (melo)dramatic, însă ar fi păcat dacă, după Before Midnight, n-ar porni în amonte, în căutarea celorlalte.”

-Richie de la Marele Ecran a vazut World War Z cu Brad Pitt in rolul principal si nu a fost impresionat: ”Lucrul trist in cazul lui World War Z e absoluta lui inutilitate. Sigur ca escapismul e placut, CGI-ul e brici iar felul in care sunt reprezentati zombii e destul de imaginativ. Sunt de departe cei mai implacabili morti vii pusi vreodata pe ecran, iar asta e un atu. Dar unde e critica sociala din primele filme ale lui George Romero (rasismul si consumerismul)? Unde e repulsia din The Walking Dead? Unde e sarcasmul, umorul? Sigur ca sunt sugerate in fuga izolationismul israelian si totalitarismul nord-corean dar cu ce finalitate? Fara ceva care sa te puna pe ganduri dupa vizionare experienta e complet inutila intrucat exista un roman care atinge si aprofundeaza aceste lucruri.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:

The Purge(2013)

Articole similare

Top 10 cele mai bune cărți citite în 2017

Jovi Ene

Prin blogosfera literară (23 mai – 5 iunie 2016)

Dan Romascanu

Epopeea arheologiei. Savanți și aventurieri, de Jean-Claude Simoën

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult