Concerte memorabile Recomandat

Live! Florence and the Machine – Hackney Empire 2011

FatMLine-up:

Florence Welch
Robert Ackroyd
Christopher Lloyd Hayden
Isabella Summers
Tom Monger
Mark Saunders
Rusty Bradshaw

Una dintre cele mai bune cântărețe britanice apărute în ultimii ani, câștigătoare a multiple premii și nominalizată la Cel mai bun Artist la Premiile Grammy, Florence Welch a reușit să readucă în scenă muzica soul, în combinație cu rockul psihedelic britanic. O demnă succesoare a lui Grace Slick, pe care o numește ca fiind eroina sa, Florence are cea mai versatilă voce pe care am auzit-o, depășind-o pe Adele cu mult, atât ca talent, cât și ca versuri și orchestrație.

IMG.2

Numele trupei a venit de la o glumă între Florence și prietena și colaboratoarea ei, Isabella ”Machine” Summers. Fiind pe drumul spre studiourile de înregistrare și conștiente că nu aveau încă un nume, au decis să își combine propriile nume și/sau porecle. Florence, fiind solista și compozitoarea principală, a primit întâietate și astfel s-a născut Florence and the Machine.

Concertul genial înregistrat în octombrie 2011 promovează cel de-al doilea album, Ceremonials, introducând și piese din Lungs. Fanii vor regăsi piese precum animata și mult iubita de public Dog Days are Over sau delicata Cosmic Love și vor descoperi noi frumuseți în Shake it Out, What the Water Gave Me și Lover to Lover. No Light, No Light, deși cu un videoclip controversat atinge noi culmi ale valorii versurilor, în timp ce Spectrum surprinde prin efectele sonore deosebite. Never let me go, cu un mic intro ce amintește ușor de vechile balade din anii ’50,  pare a fi făcută să apară în filmul cu același nume, ilustrând o latură a poveștii absolut superb. Florence are o prezență specială, dansează uneori cu atâta nepăsare încât versurile par a fi doar o exteriorizare a sufletului ei, iar alteori privirea i se pierde în gol. Poartă rochii lungi și diafane, ce o transformă când într-o zână, când într-o vrăjitoare sau harpie, uneori chiar într-o fantomă. Are o prezență scenică foarte teatrală, spectacolele ei fiind piese de teatru, mai ales prin expresivitatea mâinilor ei. Pe lângă faptul că poate cânta live excelent, este și o persoană animată, cu priză la public, o persoană care știe să îi apropie pe oameni de ea. Este chiar un moment foarte drăguț, când îi urează La mulți ani unui spectator.

IMG.3

Atunci când nu cântă, are o voce foarte fină și aproape șoptită, ilustrând fragilitatea și impresionabilitatea ei sufletească. Într-un interviu, chiar a spus că ”trăiesc lucrurile foarte intens. Când eram adolescentă, dacă îl vedeam pe băiatul pe care îl plăceam în geamul unui restaurant, mă lăsam pur și simplu pe beton ca să nu mă observe.

Concertul a avut loc în Harkney Empire, Londra și a putut fi vizionat live pe site-ul Guardian. Toate biletele s-au vândut cu mult înainte de spectacol, iar nerăbdarea fanilor este clară și din animarea lor în timpul concertului. Florence le-a mulțumit de mai multe ori pentru că i-au primit și pentru că au fost atât de entuziasmați de noul album. Și eu aș fi fost… law lemon wisconsin

Inspirată de teme universale, dar și de experiențe personale, muzica Florence and the Machine descrie atât lupta veșnică între bine și rău, cât și teme precum ura, tentația, dezamăgirea, viața și moartea.  Deși nu a fost inclusă în acest concert, Seven Devils este cu siguranță una dintre cele mai bune piese ale ei, vorbind despre iminența morții și de lupta pe care o purtăm împotriva propriilor noștri demoni. Cu un pian vechi în fundal și o partitură de tobe excelentă, această piesă a descris atmosfera Game of Thrones perfect, în trailerul pentru sezonul 2.

Îmi doresc mult să o văd live și sper să primească recunoașterea internațională pe care o merită. Videoclipurile sale sunt mini-filme, toate speciale prin lumină, regie, poveste sau dans, unite prin muzica ei extraordinară. Ascultați și pregătiți-vă să fiți uimiți!

Song list:

Articole similare

In Time (2011) – 2

Deea

Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry, de Rachel Joyce

Deea

Star Trek Into Darkness (2013) – II

Deea

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult