Filme Filme americane Recomandat

Whatever Works (2009)

Whatever Works (2009)
Regia: Woody Allen
Actori: Larry David, Adam Brooks, Henry Cavill, Evan Rachel Wood

‘Whatever works’ este primul film lipsit de actorii binecunoscuti dupa o serie de filme in care Woody Allen a adus in distributie staruri de cinema cum ar fi Penelope Cruz si Scarlett Johansson. Probabil este una din cauze pentru care filmul aduce o senzatie de prospetime care este atipica. De asemenea, il readuce pe Allen in familiarul Manhattan dupa cativa ani de pribegie prin Marea Britanie si Europa. Desi produsul final este un film tipic al lui Allen, el are totusi sarm, iar rezultatul este un film de divertisment peste medie.

Subiectul poate parea controversat: relatia dintre un barbat in varsta si o femeie tanara si atractiva poate fi destul de jenanta sau poate fi o „Lolita” sau poate fi…Woody Allen. Astfel, ceea ce face aici Allen este sa se bazeze pe unele dintre cele mai inteligente dialoguri pe care le-a scris in ultimul timp si pe sarmul actorilor din rolurile principale. Larry David are experienta de comedian, probabil destul de multa si joaca perfect in rolul unui Woody Allen cu o alta fata, in vreme ce Evan Rachel Wood este proaspata si simpatica. Ei interactioneaza bine desi nu este vorba niciodata de vreo chimie sexuala intre ei pe ecran, ceea ce este destul de ciudat, dar in acelasi timp relativ bine, de vreme ce Allen a dorit sa evite orice situatie jenanta. Restul echipei de actori este buna si ei pastreza secretul anumitor surprize care merita sa fie asteptate, a ceea ce initial parea doar niste adaugiri ale cliseelor comediei tipice.

Desi nu exista prea mult flirt pe ecran, exista totusi o multime de lucruri care se intampla pentru spectatori. Abordarea directa a spectatorului intr-o atmosfera de teatru pe ecran este un truc frumos care este imprumutat de pe Broadway. Din nou, atmosfera din Manhattan prevaleaza. Woody Allen este din nou in oras.

Nota: 7/10

Articole similare

Un măgar la Cannes: Eo (2022)

Dan Romascanu

Aferim din nou, Radu Jude!

Dan Romascanu

Alain Delon între drama socială și cea existențială: La prima notte di quiete (1972)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult