Filme Filme americane

Vine Crăciunul! – Elliot: O poveste de Crăciun (2018)

Elliot the Littlest Reindeer (2018) / Elliot: O poveste de Crăciun
Regia: Jennifer Westcott
Voci: Josh Hutcherson, Samantha Bee, Morena Baccarin

Nu mai e mult până la Crăciun, așa că primăriile au început să orneze localitățile, au apărut deja primele cărți cu și despre Crăciun, iată că am fost prezent și la unul dintre primele filme construite pentru perioada sărbătorilor. Așa că, da, putem anunța oficial că… Vine Crăciunul! Elliot este un film canadian, construit pe tiparul american al reușitei în viață, indiferent de obstacole și indiferent cât de greu sau de imposibil ar fi urcușul. Știți acele filme americane, despre viață în general sau despre sport sau reușite profesionale, în care cei mici, cei discriminați sau îndepărtați, care încearcă să urce pe valul unei transformări sau promovări importante? Și când ei reușesc și, de multe ori, spectatorii au lacrimi în ochi la această izbândă aproape neverosimilă?

Ei bine, cam asta i se întâmplă lui Elliot, calul în miniatură de la ferma de animale, care vrea să evolueze, vrea să fie printre reni, plictisit de treaba monotonă de la fermă, impusă de stăpân și de tatăl său. Așa că se antrenează frecvent, face piruete, încearcă să învingă cronometrul, conștient că șansa se poate ivi în orice moment. Și, da, se ivește pentru că renumitul ren al moșului, Blitzen, se retrage în glorie și postul trebuie ocupat în doar trei zile, pentru ca darurile pentru copii să ajungă la timp de Crăciun.

Chiar dacă există mai multe teme secundare, principala temă rămâne felul în care Elliot reușește să-și îndeplinească dorința cea mai mare a vieții, aceea de a ajunge ren al Moșului. Deși numai ren nu este. Așa că înscrierea și participarea la concursul pentru înlocuirea unui ren titular (și nu e primul care s-a retras, cum vom vedea) fac parte din arsenalul unui film care va plăcea copiilor de sub, să zicem, 12 ani. Elliot se înscrie la acest concurs, ajutat de buna sa prietenă, mâncăcioasa și vorbăreața căpriță Hazel, și dă de greutăți, din cauza dimensiunilor reduse (un mic căluț, cu coarne de jucărie!) și a lucrurilor dubioase din culise, pentru că și Moșul are aghiotanți corupți.

Până la urmă, așa cum spuneam, este o poveste amuzantă, foarte colorată și cu imagini frumoase – deși nu este 3D -, care va amuza și binedispune copiii care vor ajunge în următoarele săptămâni la film. Este un film despre prietenie și mai ales despre încrederea în sine, despre faptul că, atunci când avem un vis, care pare posibil și realizabil, trebuie să mergem până la capăt în urmărirea lui. Așa vom realiza lucruri minunate și ne vom îndeplini dorințele cele mai mari. Copiii ar fi dat un 9, eu am depășit vârsta, așa că nota mea este:

Nota: 6/10

Articole similare

Epidemie în timpul comunismului: ”A fost doar ciumă”, de Ludmila Ulițkaia

Jovi Ene

Prin blogosfera literară (10 – 16 aprilie 2017)

Dan Romascanu

The Last Witch Hunter (2015)

Mihaela

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult