Filme Filme americane

Un adevărat declin: Mission: Impossible – Fallout (2018)

Mission: Impossible – Fallout (2018) – Misiune Imposibilă: Declinul
Regia: Christopher McQuarrie
Scenariul: Christopher McQuarrie
Distribuția: Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Angela Bassett, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Simon Pegg, Alec Baldwin, Ving Rhames

Știu că doar eu sunt singurul de vină. Plăcerile vinovate sunt adesea pedepsite și în cazul meu filmele de acțiune fac parte dintre ele. De asemenea, ar trebui să știu că în prima săptămână după lansarea pe ecrane, în special fanii ‘hardcore’ se înghesuie pentru a vedea filmul și a scrie impresii pe IMDB, astfel încât nota actuală stelară (30 iulie n.n.) nu înseamnă că „Mission: Impossible – Fallout” (medie 8,5 acum) este un film mai bun decât „Citizen Kane” (8,4). Am riscat să fiu printre primii spectatori și am fost pedepsit. Nivelul de calitate al episoadelor seriei M:I se află pe o curbă descendentă, și acest lucru continuă și este confirmat cu această ultimă serie. Opinia mea, desigur. 

Niciodată nu judec un film de acțiune cu aceleași criterii ca o dramă, o comedie sau un film de artă. Cu toate acestea, există câteva elemente pe care le caut în orice film – o poveste care are logică și îmi trezește interesul și personaje de care să îmi pese. Nici unul dintre ele nu este prezent în acest film co-scris și regizat de Christopher McQuarrie, căruia Tom Cruise i-a încredintat scenariile și regia multora dintre filmele sale recente.

Povestea teroriștilor care amenință să arunce în aer planeta sau cel puțin jumătate din ea este plasată că în multe dintre cele mai recente filme de gen într-un mediu aseptic și non-politic cu băieți răi care nu pot fi identificați cu vreo naționalitate sau religie anume, astfel încât nimeni nu este ‘jignit’ și filmul poate fi vândut pe cât mai multe piețe posibil. Eroii distrug jumătate din Paris și un sfert din Londra, ucigând zeci de polițiști și trecători nevinovați fără absolut nicio consecință. Eroul are două femei pe care le iubește (una devine și poligamă în film) și încă una care pare să se îndrăgostească de el, dar personajele sunt rigide sau poate poartă unele dintre măștile de cauciuc în care eroii serialului sunt experți. 

Da, există scenele de acțiune bune, rapide și expert coregrafiate, dar cantitatea de coincidențe le face complet necredibile. Capabilitățile 3D sunt bine utilizate, dar nu există nimic ce încă nu l-am văzut în multe alte filme. De fapt, M:I6 pare mai degrabă un film James Bond in 3D, fără Bond și fără farmecul lui. Există o schimbare de gardă în gestionarea activităților lui Ethan Hunt, Angela Bassett pare să-l înlocuiască pe Alec Baldwin ca superior în ierarhie, probabil că Baldwin s-a plicitisit și a hotărât să părăsească corabia. Sincer vorbind, nu sunt sigur că vreau să văd M:I7 după acest dezamăgitor M:I6. Tom Cruise are acum 56 de ani și nu mai poate pretinde la nesfârșit că are 35 sau 40 de ani. Se pare că îi plac exercițiile narcisiste în care joacă în ultimii zece ani, dar cât timp mai pot acestea dura? Dacă nu mă înșel, ultimul său rol non-acțiune a fost în ‘Valkyrie’ în 2008. Pe de altă parte, dacă el se distrează (și face bani) și spectatorii se distrează privindu-l (și plătind), cine sunt eu să le spun ce să facă? Pot doar să-mi spun opinia și să-mi promit să nu mai urmăresc următoarele sale filme.

Nota: 4/10

Articole similare

Prin blogosfera cinefilă (23 – 29 aprilie 2018)

Dan Romascanu

Sfârșitul unei civilizații: Moromeții 2 (2018)

Dan Romascanu

Prin blogosfera literara (22-28 noiembrie 2010)

Jovi Ene

1 comment

andra 10 august 2018 at 22:38

foarte bun filmul! recomand!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult