Filme Filme americane

That Thing You Do! (1996)

That Thing You Do! (1996) – Rock’n’roll
Regia: Tom Hanks

Actori: Steve Zahn, Tom Hanks, Charlize Theron, Liv Tyler, Tom Everett Scott, Giovanni Ribisi, Chris Isaak
Cei care ma cunosc stiu ca am mai multe pasiuni, pe care le recunosc si le impartasesc tuturor. Unele dintre ele sunt: Charlize Theron si Tom Hanks, cu precadere prima, in materie de cinematografie si muzica veche (incepand cu anii 50 pana in 80 inclusiv), in materie de muzica. Astfel, cand toate cele enumerate mai sus se intrepatrund intr-o masura mare intr-un film il salta in ochii mei pe culme nebanuite. Si asa ajunge un film, care nu este prea mult laudat in epoca, care nu ia premii prea mari, dar care pare atat de realist, si vorbim aici de “That Thing You Do”, sa ia nota 10 in aprecierea mea.

Primul film regizat de catre Tom Hanks ne spune povestea unei formatii care a revolutionat, printr-un singur cantec de succes, muzica americana, imediat dupa ce acelasi lucru, dar evident la o scara mult mai mare, il facea in Marea Britanie Beatles. Formatia The Oneders, The O-neders sau The Wonders, ultima titulatura ramanand cea mai cunoscuta publicului larg, a pornit la drum dintr-un noroc, dintr-o ureche muzicala de exceptie a lui Guy Patterson, bateristul si dintr-o ampla miscare muzicala orchestrata de Mr. White (Tom Hanks), reprezentantul unei case de discuri.

Cantecul “That Thing You Do!” uimeste ascultatorii, amatori in acele timpuri de muzica rock’n’roll, dar si rabdatori (nu ca in timpurile noastre) cu o formatie necunoscuta, dar care canta bine si ritmat. Apare astfel formatia cu un singur cantec, desi mai avea cateva, interesante, simpatice, bune, dar acesta este dorit de toata lumea si urca vertiginos in topuri. Ca in orice ascensiune, la un moment dat trebuie sa vina si coborarea si, spre deosebire de alte formatii, The Wonders nu are de a face cu droguri, alcool, ci cu dragostea, pasiunea, gelozia, invidia.

Intr-adevar, nu ne aflam in fata unui film exceptional, nu uimeste prin tehnica regizorala, prin imagine sau interpretare. Ceea ce nu inseamna ca scenariul, povestea (care pare atat de reala si acum dupa ce am citit adevarul despre aceasta formatie) nu ne dau o buna dispozitie de exceptie, mult timp dupa vizionarea filmului ascultand melodiile si dansand fericit. Si asta chiar daca Charlize joaca un rol cu totul secundar, cu toate ca era tanara si la fel de frumoasa, cu acel aer retro dat de anii in care se petrece actiunea. Un film recomandat de Filme-carti.ro.

Nota: 10/10

Articole similare

Prin blogosfera literara (2 – 8 aprilie 2012)

Delia Marc

Epidemii, cutremure și dereglări climatice: ”Scurtă istorie a dezastrelor naturale”, de Lucian Boia

Jovi Ene

Filme pe scurt: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Tudor Mirică

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult