Filme Filme americane Recomandat

Resident Evil: Afterlife (2010)

Resident Evil: Afterlife (2010) – Resident Evil: Viata de apoi
Regia: Paul W.S. Anderson
Distributia: Milla Jovovich, Ali Larter, Wentworth Miller, Kim Coates

Puteti cumpara filmul acum de pe site-ul ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si in format Blu-ray.

Cel din urma film din Resident Evil (dar cu siguranta nu este ultimul, pentru ca finalul a aratat, ca de obicei, ca urmeaza o alta parte a francizei, poate si mai interesanta, probabil in 3D 😉 ) se apropie mult mai mult de cinematografia ultimilor ani: efectele speciale sunt antrenante si moderne, actiunea mai energica si mai impregnata de spectacular, camera se misca in ritm sacadat pentru a apropia spectatorul de scenele explozive, existand si o multitudine de referiri fara voie la filmele stiintifico-fantastice de calitate. Nu pot uita in acest sens scenele de lupta finala, in care noua forta malefica (conducatorul corporatiei Umbrella) are miscari si expresii faciale ce amintesc de agentul Smith din Matrix.

Dupa clonarea suferita de Alice in precedentul film, aceste replici impreuna cu originalul ataca fortareata Umbrella, care este distrusa, dar, in acelasi timp, Alice este infectata cu un antidot al virusului T, care ii determina in timp slabirea puterilor si revenirea in randul oamenilor normali. Scena este interesanta, ofera o premisa buna de plecare pentru ceea ce ar trebui sa urmeze si anume o eroina umana, fara puteri in plus, care poate fi ranita si nu poate suporta durerea. Tocmai aceasta scena insa nu are urmari in perioada urmatoare: Alice este la fel, niciunde pe parcursul urmatoarelor ore nu se intrevede durerea provocata de rani sau slabirea fizica. Un minus pentru desfasurarea filmului.

Milla Jovovich

Alice, mai intai singura si apoi impreuna cu Claire, una dintre supravietuitoare, doreste sa gaseasca oaza de siguranta numita Arcadia, dar in Alaska nu a fost decat o capcana pusa la cale tot de corporatia Umbrella. Reintoarcerea in Los Angeles ii aduce intr-o inchisoare a orasului, unde ultimii supravietuitori sunt asediati pur si simplu de mortii vii (care nu mai mor odata :D), dar si de un monstru supradimensionat, cu un adevarat buzdugan urias. Solutia era evacuarea cu orice mijloace din aceasta inchisoare incercuita, prin mijlocul mortilor vii si ajungerea pe adevarata Arcadie, care se dovedeste si ea, tot un fel de inchisoare pentru supravietuitori, acolo unde va avea loc batalia finala (cel putin din acest film).

In mod clar, nu este cel mai bun film al seriei, care pana in momentul de fata era intr-o panta ascendenta, dupa parerea mea. Cea de-a treia parte a fost cea mai buna, iar Afterlife este superior doar din punctul de vedere al efectelor speciale. Scenariul a suferit o sincopa (pe care am descris-o pe larg mai sus), care putea la fel de bine lipsi, dar per ansamblu avem de-a face cu o actiune interesanta, cu o Milla un pic imbatranita, dar care face in continuare savoarea filmului, cu efecte speciale interesante, unele din ele inovatoare (chiar armarea pistoalelor cu banuti de argint imi aduce aminte de Iancu Jianu), precum si o coloana sonora pe masura. Un film nu extraordinar, dar interesant pentru fanii genului.

Nota: 7/10

Puteti cumpara filmul acum de pe site-ul ProVideo.ro, atat in format DVD, cat si in format Blu-ray.

Articole similare

Prin blogosfera cinefilă (22 – 28 august 2016)

Jovi Ene

Prin blogosfera literară (1 – 7 mai 2017)

Dan Romascanu

The King of Comedy (1983)

Jovi Ene

1 comment

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult