Stiri

Irlanda, istorie şi cultură

Biblioteca Municipala Dr. C. Istrati din Campina in colaborare cu cercul literar Geo Bogza al Casei Municipale de Cultura organizeaza joi, 17 martie 2011 la ora 13 conferinta “Irlanda, istorie si cultura” prilejuita de sarbatorirea zilei nationale a Republicii Irlanda, Saint Patrick’s Day. Cu aceasta ocazie vor avea loc prelegerile lui Codrut ConstantinescuLocuire si emigratie si Florin Dochia- Asteptandu-l pe…Beckett care vor fi urmate de un recital de poezie din opera lui William Butler Yeats (Premiul Nobel pentru Literatura in 1923) si Seamus Heaney (Premiul Nobel pentru Literatura 1995).

Va putea fi admirata si o colectie de carte tratand problematica irlandeza.

Dar cine a fost Sfantul Patrick (Patricius)?

S-a născut în Britannia, în jurul anului 385 fiind briton romanizat. La 16 ani a fost prins de pirati, vândut slav în Irlanda, unde a fost trimis să pască oile. Recâștigându-și libertatea după 6 ani, s-a întors în Britania. A intrat în rândul clericilor, iar în 432 s-a întors în Irlanda, devenind marele apostol al Irlandei. Sfințit episcop al Irlandei, a evanghelizat cu râvnă poporul din acea insulă, a convertit multi irlandezi la credinta crestina, organizand Biserica locală, în ciuda unor mari dificultăți. În jurul anului 444 a întemeiat episcopia Armagh, în apropiere de Belfast. A murit lângă orasul Down în anul 461, în Irlanda de Nord. Este sfântul patron al Irlandei si Islandei.

Este sărbătorit de Biserica Catolică la 17 martie.

Articole similare

„Frumuseţea este şi în ochii care nu văd”, o campanie dedicată nevăzătorilor

Jovi Ene

Propunerea Danemarcei la Premiile Oscar 2019, în cinematografele din România din 9 noiembrie

Jovi Ene

Reflecţii asupra realităţii româneşti

Codrut

2 comments

Artur 25 martie 2014 at 11:15

As vrea sa cumpar aceasta carte se poate

Reply
codrut constantinescu 25 martie 2014 at 11:35

O puteti comanda de pe adresa de internet a Editurii Ins. European din Iasi:
http://www.euroinst.ro/titlu.php?id=771
sau, daca sunteti din Bucuresti, se poate cumpara direct de la Libraria Mihail Sadoveanu (de langa Fac de Istorie), subsol, pret 30 de lei.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult