1001 filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata Filme Recomandat

Murder, My Sweet (1944)

Murder, My Sweet (1944)
Regia: Edward Dmytryk
Actori: Dick Powell, Claire Trevor, Anne Shirley, Otto Kruger

“Murder, My Sweet” este o adaptare a romanului lui Raymond Chandler, despre detectivul particular Philip Marlowe, apreciat mult mai mult de catre mine in interpretarea lui Bogard, in The Big Sleep. Povestea este in esenta aceeasi, filmul noir este si aici principala caracteristica, iar investigatia de tip politista si gasirea adevaratului vinovat (cliseu de tip clasic) este motivul care insoteste intreaga actiune.

Murder, My Sweet

Actiunea se invarte in jurul lui Philip Marlowe (Dick Powell), detectiv particular care cauta sa gaseasca solutia corecta intr-o multime de cazuri paralele: cautarea unei amante pierdute, gasirea unui criminal, descoperirea unui colier de jad. Femeile sunt si aici principalii suspecti si principalii pioni: ele fac si desfac lumea, ele sunt persoanele care invart adevaratele secrete si care sunt cele mai importante cauze ale noului mister cautat atat de Politie, cat si de mafioti si detectivul particular Marlowe.

Filmul noir este prezent in fiecare moment: halucinatii induse de injectiile cu droguri, ploaia, umbrele din casa de pe plaja (locul unde se petrec momentele cheie, intr-o atmosfera trista si in penumbra). Dar si in privinta personajelor care se preumbla pe ecran: politisti prosti, doctori, detectivi, femei fatale cu o influenta covarsitoare.

Un film care, totusi, nu m-a impresionat asa cum poate merita. Care nu mi-a adus emotii, la care nu am urmarit cu sufletul o actiune altfel fada, iar actorii nu au fost nici cunoscuti, nici impresionanti. Dar care este totul unul dintre cele 1001 filme care trebuie sa le vedeti intr-o viata.

Nota: 6/10

Articole similare

În derivă, în spațiu: Aniara (2018)

Dan Romascanu

Shakespeare in Love – Cyrano (Edmond), mon amour (2018)!

Delia Marc

Pe urmele lui Ozu: Aruitemo aruitemo (2008)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult