Filme Filme europene Recomandat

La Huida (2010)

NexT – Festivalul International de Film – Editia a 5-a
La Huida (2010) – Goana
Spania (11’)
Regia/Scenariul: Victor Carrey

Sound Designers: Agost Alustiza, Marta Cunill

Pentru mine a fost nevoie de o a doua vizionare a acestui scurt metraj, pentru a-l intelege si a-l simti cu cele mai intime fibre si bineinteles pentru a-l vota pe buletinul primit la intrarea in sala. De multe ori se intampla ca lucrurile simple, dar atat de interconectate in dinamica vietii sa le inregisterezi pe ecranul mintii si abia apoi, dupa o vreme, sa poti recrea ansamblul.

Pentru ca langa noi, in jurul nostru, in lumea noastra, lucrurile se intampla, oamenii, animalele, obiectele, formeaza un microunivers care se autodetermina intr-un lant faptic.

La Huida

Si iata ca vine un Victor Carrey si ne deschide ochii, ne face sa privim cu umor, cu gratie si cu poezie aceasta inlantuire determinista din jurul nostru.

Si iata ca vine un Victor Carrey care ne spune ca “la simple intrebari exista raspunsuri grele”.

Si iata ca vine un Victor Carrey care porneste acest eseu cinematografic de la simpla plutire/aterizare pe trotuar a unei bacnote – pentru ca in final sa se intoarca acolo de unde a plecat – nu insa inainte de a ne  contura cu o precizie eleganta “legatura” – totul pe atat de inspirata piesa „Don’t You Forget” aparatinand lui Micah Paul Hinson chitarist si cantaret americat  de indie rock.

Astfel ca, asa cum se precizeaza in motivarea acordarii trofeului NexT 2011 – iesim din sala dupa ce am savurat „un adevarat moment de fericire”.

<<Trofeul NexT, oferit de Institul Cultural Român și Kodak Cinelabs, a fost acordat scurtmetrajului LaHuida pentru “un moment de cinema pur care face să se întâlnească traiectoriile ființelor umane (și cele ale animalelor) pentru stilul și ritmul său, pentru capacitatea sa de a înnoi folosirea imaginilor în slow motion, pentru umorul său, poezia și grația care fac din acest film un adevărat moment de fericire”, după cum a declarat pe scenă Christian Guinot, membru al juriului NexT 2011 și unul din fondatorii Festivalului Internațional de Scurtmetraj de Clermont-Ferrand.>>

Nota: 10/10

Articole similare

Lansarea volumului „Prequel”, de Radu-Ilarion Munteanu

Delia Marc

Invata-ma sa traiesc, de Madeleine Davidsohn

Delia Marc

The Dictator (2012)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult