Filme Filme americane

Four Christmases (2008)

Four Christmases (2008)-De Craciun nu stam acasa!
Regia: Seth Gordon
Actori: Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Jon Voight, Sissy Spacek

Si cu acesta inauguram seria filmelor de Craciun americane, suntem siguri ca vor urma suficiente in perioada urmatoare ca sa ne putem plictisi in voie. Filmul este de anul trecut, nu stiu cum a trecut prin fata mea, imi place de Reese si m-am decis sa il vad intr-o seara linistita, in cadrul familiei. O combinatie a farmecului sarbatorii de Craciun, cu o comedie romantica avand o miza fortata si multe, dar multe, familii dezbinate.

Kate si prietenul ei, Brad, un cuplu ciudat, fara ambitii de a ajunge vreodata o familie, pleaca in fiecare an de Craciun intr-o destinatie exotica, departe de cutumele care ne spun ca , de sarbatori, trebuie sa ne vizitam familiile si sa aducem cu noi daruri multe si frumoase. Mai cu seama ca parintii fiecaruia dintre ei sunt despartiti si au intemeiat o noua familie, ceea ce inseamna ca, din doua vizite obligatorii, in cazul lor totul se transformase in patru. Ciudat amestec si coincidenta stranie!

Four Christmases

Pentru amuzamentul nostru, scopul filmului e sa vedem cum se pot petrece patru Craciunuri in aceeasi zi. Avioanele sunt suspendate, ei sunt obligati sa isi vada familiile, care mai de care mai ciudata, mai cu idei fixe sau cu destainuiri din copilaria fiului/fiicei ajunsi mari. O plimbare prin vieti diferite care determina chiar si despartirea cuplului, care, dupa cativa ani de stat impreuna, isi dau seama ca nu se cunosc indeajuns.

Totusi, momentele comice sunt putine, amuzamentul este determinat mai mult de amestecul de caractere decat de situatiile cu adevarat hilare. Romantismul ce se dorea a fi prezent pe ecran este si acesta slab reprezentat, intre cei doi actori neexistand (sau poate nici nu se dorea) cu adevarat o scanteie ca sa il privim ca o adevarata poveste de dragoste. Una peste alta, un film de sarbatori, care nu isi propune decat un moment de relaxare intre sarmale si cozonac, la umbra bradului de Craciun.

Nota: 6/10

Articole similare

Born to Be Blue (2015) – proiecție în prezența actorului Ethan Hawke, în cadrul American Independent Film Festival

Andreea Andrusca

Un film horror care eșuează în a speria: Suburbicon (2017)

Dan Romascanu

O polițistă își începe cariera: Blue Steel (1990)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult