Filme Filme americane Recomandat

Fifty Shades of Black (2016) – Cincizeci de umbre ale lui Black

fifty_shades_of_black_ver2_xlgFifty Shades of Black (2016) – Cincizeci de umbre ale lui Black

Regia: Michael Tiddes
Distribuția: Marlon Wayans, Kali Hawk, Jane Seymour, Jenny Zigrino

Era de prevăzut ca filmul original, Fifty Shades of Grey, să se bucure de o parodie, cel puțin după ce a primit nominalizări atât la premiile Oscar, cât și la cele Razzie. Pentru cei care au vizionat originalul este ușor de închipuit acțiunea parodiei Fifty Shades of Black. În mare parte scenele sunt similare filmului original, miza fiind de fiecare dată sexul. Probabil filmul ar fi fost mult mai ușor de digerat dacă ar fi existat mai puține conotații sexuale și mai multe afirmații ironice și glume, în genul „black”. Cât privește echipa de producție, regizorul Michael Tiddes nu se află la primul film de acest fel, A Haunted House (2013) și A Haunted House 2 (2014), fiind de asemenea parodii la adresa caselor bântuite, avându-l pe același Marlon Wayans în rolurile principale.

foto 1Jamie Dornan și Dakota Johnson sunt înlocuiți de către Marlon Wayans (ce a avut un rol fenomenal în White Chicks) și Kali Hawk, care mi s-a părut ușor dezavantajată de scenariu, intervențiile ei fiind mai puține și prea puțin ilare. Ecranul a fost acaparat de către Marlon Wayans, care ne-a arătat un Christian care nu înțelege în ce fel s-ar putea reda cele cincizeci de umbre ale lui Grey, apogeul fiind atins în momentul în care Christian apare în fața ecranului exact cu cartea pe care se bazează scenariul. Dat fiind că vorbim de o parodie, toate situațiile penibile din primul film au reprezentat o oportunitate pentru realizatorii acestei ultime „glume”, as putea spune. Dintr-un Christian maiestuos, cu un statut financiar de invidiat și cu maniere de neegalat, ne alegem cu un măscărici care și-a creat averea furând în timpul joggingul de dimineață, un tânăr ce prezintă o iritabilitate destul de puternică față de mofturile fetișcanelor.

foto 2Adițional, parodia face și unele trimiteri la colegi actori care au suferit în diverse roluri, gen Lupita Nyong’o în 12 Years a Slave (2013) sau chiar Dakota Johnson care a trebuit să stea dezbrăcată aproape pe durata întregului film Fifty Shades of Grey. Un alt aspect care mi-a plăcut și care a durat prea puțin a fost referința la felul de a vorbi al afro-americanilor, o secvență de cinci secunde excelentă.

Altfel, chiar dacă filmul are câteva scene amuzante, acesta nu are toate ingredientele necesare unei porții sănătoase de râs. Dar dacă doriți să vă luați revanșa pentru Fifty Shades of Grey, atunci această parodie vă poate ajuta.

Notă: 6.5/10

Articole similare

Crime, culori, demență și compasiune în America postbelică: Ratched (2020)

Tudor-Costin Sicomas

Third Person (2013)

Mihaela

Camera obscura (2016)

Delia Marc

1 comment

Filmulet 5 aprilie 2017 at 00:56

Un film slab, plin de clisee si glume expirate, nota 4,5

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult