Filme Filme americane Recomandat

Entourage (2015)

EntourageEntourage (2015) – Anturaj

Regia: Doug Ellin
Scenariul: Doug Ellin, Rob Weiss
Distributia: Adrian Grenier, Kevin Connolly, Jerry Ferrara, Kevin Dillon, Jeremy Piven, Billy Bob Thornton

Vince, Eric, Drama, Turtle şi Ari Gold – personajele serialului de succes al HBO, ne dau o lectie pe marele ecran de data aceasta, despre “visul american”, greu de implinit, dar adeseori posibil cu determinare, tenacitate, de ce nu … si cu niscaiva noroc … si mai ales … cu prieteni de nadejde! Nu excludem din acest dat si talentul!

Cei patru eroi si sa-l numaram si pe al cincilea, actorul (cu succes – tinerel si frumusel) Vincent Chase (Adrian Grenier), fratele vitreg al primului – Johnny Drama (Kevin Dillon), Eric Murphy (Kevin Connolly) si Turtle (Jerry Ferrara), alaturi de agentul/sef de studio Ari Gold (Jeremy Piven) pornesc in marea aventura a realizarii unui nou film, in care Chase nu numai ca detine rolul principal, dar intra si in noul sau rol – curat challenge – de regizor.

ENT-00045

Si dupa cum spune regizorul/scenaristul acestei pelicule – Entourage – (citez din Mapa de presa a distribuitorului filmului – Freeman Entertaiment) …„Totul se rezumă la prietenie, loialitate şi frăţie”, spune Ellin. „Oamenii ăştia au grijă unul de altul. Asta e ceea ce contează. Toate maşinile scumpe şi femeile frumoase pe care le vedem în film sunt pe locul al doilea”.

Filmul tine spectatorul, contureaza puternic caracterele personajelor – ca individualitati si ca parteneri de vis si aventura, in conjunctura societatii specifica acestui Cosmopolis care este Cetatea Filmului, cu lux, distractie, intrigi, sforarii, invidii, sex-sex-sex, branduri, femei frumoase, enorme sume de bani si probabil … si cu multa sudoare, sange si munca (aspecte mai putin nuantate). Exista mult umor, autoironie – sustinuta cu mult ambet de Ari Gold … sigur ca nu are rost sa va povestesc aici momentele si replicile cele mai spumoase … trebuie sa le vedeti si sa le savurati in sala de cinema. Doar atat va zic, tare hazoase unele momente in care realizatorii filmului apeleaza la mari vedete de la Hollywood, in care si oase si care isi joaca cu mult aplomb rolurile si au replici pline de spirit in cadrul actiunii. Si fac doar o referinta la aparitia lui Liam Neeson si la o replica care ii acompaniaza prestatia … “Schindler, nu lasa nici un evreu in urma” – aceasta in conjunctura in care Ari Gold este tocmai singurul evreu din echipa celor cinci si care lanseaza mai la fiecare pas autoironii in materie.

ENT-00389rv2

Sigur ca “perfectiunea nu exista”, insa “banii exista” … si trebuie obtinuti … si cu cata greutate inca! In acest moment dificil al suplimentarii – alimentarii finantarii filmului Hyde, avem de-a face cu familia Travis – Lars McCredle este tatal – mare magnat al petrolului in Texas (o aparitie emblematica a lui Billy Bob Thortone si Travis este fiul (compozitie reusita a lui Haley Joel Osment – vai, unde este pustiul de altadata? 🙂 ) Intrigi, sforarii, grandomania-prostia-micimea fiului, apoi intelepciunea tatalui de a-si cheltui banii cu folos 🙂 .

Finalul cu happy-end, premii pe film la Globul de Aur, covorul rosu, tot tacamul! Si culmea- culmilor, “Drama”, mult hulitul frate vitreg al actorului principal – regizor pentru prima oara – castiga premiul pentru rolul secundar! Si iar culmea culmilor … simpaticul Ari se afla intr-o mare dilema J Ar vrea sa conduca tara (exista precedente), dar, dar, dar 🙂 este nevoie de el pe covorul rosu!!!

DSC_6039.DNG

Si cum ziceam de aparitiile in acest film, jucandu-si propriile personalitati, ii vedem pe Emily Ratajkowski, Mark Cuban, T.I., David Arquette, Mike Tyson, Liam Neeson, Mark Wahleberg, Jessica Alba, Ronda Rousey, aparitii care fac placerea spectacolului si dau un plus de realitate.credibilitate.

Mark Wahleberg face parte, de altfel, din echipa de producatori ai filmului.

Eu – ca probabil multi alti romani, nu am vazut serialul care concluzioneaza prin acest film, dar nu-i bai, si voi veti fi in aceeasi situatie, va veti distra nitelus (putin cam lunga pelicula totusi), distractie subtire, fara pretentii, fara “carnita”, va veti pune probleme relativ la actorii buni care au trecut in spatele camerei, devenind regizori buni, nu veti primi nicio informatie relativ la enorma munca care sta in spatele numelor care apar pe generice, veri uita repede filmul dupa vizionare, dar va va ramane probabil sloganul “Viseaza maret. Traieste-ti visul”.

Impachetat frumos de un regizor/scenarist bun, de o distributie simpatica si de o cinematografie plastica, bogata si percutanta (Steven Fierberg).

Vizionare placuta! De vara!

Nota: 6/10

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=SGSE_XPF4_g’]

Articole similare

The Master (2012)

Dan Romascanu

Concurs: Soundtrack-uri celebre (16)

Delia Marc

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Deea

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult