Filme Filme americane

Divertisment polițist: Life of Crime (2013)

Life of Crime (2013)
Regia: Daniel Schechter
Distribuția: Jennifer Aniston, Yasiin Bey, Isla Fisher

‘Life of crime’, filmul din 2013 al regizorului și scenaristului Daniel Schechter este o adaptare a unui roman al lui Elmore Leonard, un fel de prequel avându-i că eroi principali pe cei doi escroci care apar ca personaje și în filmul ‘Jackie Brown’ al lui Quentin Tarantino, din 1997. Abordarea este mult mai lejeră, Schechter nu merge atât de departe cum o face Tarantino cu cruzimea față de propriile personaje. În pofida distribuției de clasă și a unei intrigi cu destule întorsături, în stilul filmelor fraților Coen (cealaltă vizibilă sursă de inspirație), ‘Life of Crime’ este un film agreabil dar nu memorabil. În cinematografie, câteodată, prea multă cumințenie strică.

Acțiunea se petrece la Detroit. Ordell și Louis sunt parteneri în crimă, asta au făcut și vor face toată viața. Cei doi planifică să o răpească pe Mickey, frumoasa soție a lui Frank, un afacerist imobiliar, transportând-o în casa lui Richard, un complice neonazist pe care este clar că orice răufăcător ar trebui să-l evite. Problema este că Frank, care este și el un escroc în profesia sa, tocmai trimisese actele de divorț și nu are nicio intenție să plătească răscumpărarea cerută. Mickey se dovedește a fi o victimă incomodă și divergențele dintre cei trei răufăcători nu întârzie să apară. De fapt, povestea abia începe.

Distribuția este de calitate și interpretările actoricești nu dezamăgesc. Pentru Jennifer Anniston și Tim Robbins rolurile soților Dawson nu sunt cele mai bune din carierele lor, dar li se potrivesc și cei doi se achită bine de ele. Cuplul de răufăcători este interpretat de Yasiin Bey și John Hawkes – ambii joacă excelent și doar faima îi diferențiază de Samuel L. Jackson și Robert De Niro care apar în rolurile respective în filmul lui Tarantino. Alte două roluri secundare sunt bine schițate de Mark Boone Junior și Isla Fisher. ‘Life of Crime’ reușește să fie un divertisment agreabil. Putea fi mai mult. Unii ar spune, desigur, că nici asta nu este puțin.

Nota: 6/10

(Sursă fotografii: IMDb.com, https://filmuforia.com/life-of-crime-2013/)

Articole similare

Fifty Shades of Black (2016) – Cincizeci de umbre ale lui Black

Andreea Andrusca

Lumina nesigură a lunii: Crai Nou (2021)

Dan Romascanu

Înainte ca ”Nașul” să fie Clanul: Le clan des Siciliens (1969)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult