Filme Filme americane

Distracția magiei: Now You See Me (2013)

Now You See Me (2013)
Regia: Louis Leterrier
Distribuția: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Michael Caine

Am pierdut cumva pe ecrane “Now You See Me”, un film foarte distractiv regizat de Louis Leterrier, atunci când a fost lansat acum patru ani. Din fericire, este unul dintre acele filme care nu își pierd farmecul și apoi este vară, deci momentul potrivit pentru filme distractive și relaxante. Singurul detaliu care pare a fi depășit de mult timp în acest film este utilizarea telefoanelor mobile cu sisteme de poziționare geografică. Cum smartphone-urile au cucerit piața, iar aplicațiile ca Google Maps au devenit omniprezente, faptul că polițiștii din film folosesc telefoane mobile invechite cu tastatură pare să plaseze actiunea cu douăzeci de ani si nu cu patru ani în urmă. Este o lecție pentru producătorii de film care se confruntă din ce în ce mai greu cu ritmul progreselor gadget-urilor noastre inteligente. Poate continuarea (“Now You See Me” 2 a fost pe ecrane anul trecut) evită această greșeală.

“Now You See Me” combină două genuri – filmele cu jafuri de bănci și filmele cu magicieni, cu accent cel de-al doilea. “Cu cât priviți mai aproape, cu atât mai puțin vedeți” este un fel de motto al filmului care relatează povestea a patru magicieni cu diferite specializări reuniți într-o echipă care combină spectacolele de magie gen David Copperfield cu jafuri bancare.

Echipa este susținută de un magnat de finanțe (Michael Caine), urmarită de un fost magician (Morgan Freeman), a cărui ocupație este expune la televizor trucurile și inșelătoriile magicienilor și, desigur, tot FBI-ul și Interpolul sunt pe urmele lor. Rolul manipulatorilor și manipulatilor, suspecților și nevinovaților se schimbă tot timpul, și ca într-un show magic de magie, nu suntem siguri niciodată ce vedem exact pe ecran.

Povestea poate avea câteva ‘găuri’ care nu pot fi umplute chiar de magie, dar convenția funcționează bine și este bine susținută de actori. A-i vedea Morgan Freeman și Michael Caine în acest gen de roluri pe care le place să se joace în această epocă a carierelor lor este întotdeauna o încântare. Restul echipei face de asemenea treabă bună, cu mențiuni speciale pentru Jesse Eisenberg și Woody Harrelson. ‘Now You See Me’ este un film care poate incânta, ca un spectacol bun cu magicieni.

Nota: 7/10

Articole similare

Pulp Fiction (1994) – Săptămâna Quentin Tarantino

Iulia Dromereschi

Prin blogosfera literară (23 mai – 5 iunie 2016)

Dan Romascanu

Un film, două păreri: Atonement (2007)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult