Filme Filme europene

De două ori Belomondo, o dată (unica) Raquel Welch: L’animal (1977)

L’animal (1977) – Animalul
Regia: Claude Zidi
Distribuția: Jean-Paul Belmondo, Raquel Welch, Dany Saval

‘L’animal’, realizat in1977, este un film învăluit în praf de stele. Regizorul este Claude Zidi, unul dintre cei mai cunoscuți autori francezi de comedii populare, care este și co-autor al scenariului ale cărui dialoguri sunt scrise de legendarul Michel Audiard. Muzica este compusă de Vladimir Cosma și în distribuție apar în roluri cameo actori și un regizor faimoși. Atracția principală a constituit-o însă prezența în rolurile principale a lui Jean-Paul Belmondo și Raquel Welch. Acesta a fost atunci și este până astăzi principalul motiv pentru care merită să vedem sau să revedem ‘L’animal’.

Avem de-a face cu un film despre cei care fac filme, dovada că nu numai la Hollywood cineaștii sunt îndrăgostiți și fascinați de propria lor meserie. Mike și Jane sunt o pereche de cascadori care îi dublează pe Johnny Hallyday și Jane Birkin într-un film de Claude Chabrol. Au programat să se căsătorească la ora 12, ceea ce le lasă suficient timp pentru o cascadorie cu mașini la ora 10. Frânele automobilului nu funcționează și ziua se termină la spital, cu cei doi în ghipsuri și bandaje. Jane, furioasă, spune NU primarului adus la spital pentru a oficia mariajul. Câteva luni mai tărziu, Jane și-a găsit un aristocrat bogat care ar vrea să-i pună pirostriile în timp ce Mike nu a renunțat la a o convinge pe Jane să se căsătorească, dar în lipsă de lucru este obligat să fraudeze asistența socială pretinzând că are șapte copii (sau poate nouă) și să se deghizeze în gorilă pentru reclame la un supermarket. Șansa celor doi apare atunci când serviciile lor sunt solicitate pentru un film al cărui protagonist este Bruno Ferrari, o vedeta care pretinde că își executa el însuși cascadoriile. În realitate, nu numai că acesta suferă de rău de înălțimi, dar mai este și gay. Complicațiile abia aici încep.

Admiratorii lui Belmondo nu pot scăpa ocazia de a-și revedea idolul într-un spumos dublu rol, cu un actor fricos și gay ca una dintre înfățișări. Raquel Welch este strălucitor de sexy și foarte simpatică. Cei doi susțin filmul, care altfel are o intrigă destul de banală, în care surpriza cea mare este că lipsesc surprizele. Mai este totuși un aspect important care nu poate fi omis. Spre deosebire de eroul filmului, Belmondo chiar își executa el însuși majoritatea cascadoriilor și o face și în ‘L’animal’, în care și-a îndeplinit unul dintre visele din copilărie – realizarea unei scene în care stă în picioare pe aripile unui avion în zbor. Nicio societate de asigurare nu a acceptat să-l asigure pentru scena aceasta. A realizat-o pe propriul său risc și o avem filmată, așa cum s-a întâmplat, în film. Încă un motiv să nu-l ocolim.

Nota: 6/10

(Sursă fotografii: IMDb.com)

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (1 – 7 octombrie 2012)

Jovi Ene

Bend It Like Beckham (2002)

Jovi Ene

Un film lung, lent, frumos, diferit despre Asia colonială: India Song (1975)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult