Filme Filme europene Recomandat

Alibi.com (2017)

Alibi.com (2017)

Regia: Philippe Lacheau
Distribuţia: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti, Tarek Boudali, Didier Bourdon, Nathalie Baye

Alibi.com spune povestea lui Grégory Van Huffel, un tânӑr traumatizat de divorţul pӑrinţilor lui, care, ajuns la maturitate, pune pe picioare o afacere menitӑ sӑ îi scape de situaţii asemanatoare pe clienţii sӑi.

Acţiunea este declanșatӑ de întâlnirea dintre Grég și Flo, o blondӑ sensibilӑ și amuzantӑ de care protagonistul se îndrӑgostește la prima vedere; pentru cӑ Florence are un înalt spirit al dreptӑţii (și-a parӑsit ultimul iubit pentru ca trișa la Monopoly), Grégory nu poate sӑ îi spunӑ care este ocupaţia sa reala, nici cӑ tatӑl ei este unul dintre clienţii sӑi.

Dupӑ o partidӑ de bowling cu un bichon, o falsӑ excursie în Tanzania, o degustare de vinuri à la Assasin’s Creed, o întâmplare cu emigranţi într-o barcӑ gonflabilӑ și alta cu swingeri supereroi, nomazii al cӑror ponei fusese vopsit de superman și colegii lui (spiderman și musulman), sunt la un pas de rӑzbunare, însӑ o frânӑ bruscӑ, o sabie jedy și o pisicӑ excesiv de agresivӑ restabilesc echilibrul universal.

În final, adevӑrul iese la suprafaţa, dar dragostea invinge (Kelly rӑmâne cu Brandon). Lui Grégory îi iese lovitura din Bloodsport și nouӑ nu ne vine sӑ credem cӑ, deși am vӑzut un film deplasat din atâtea puncte de vedere (xenofobie, violenţӑ împotriva animalelor, toleranţӑ faţӑ de adulter, etc), facil și cu multe glume rӑsuflate, pӑrӑsim sala de cinema bine dispuși.

Succesul lui Alibi.com se datoreazӑ, cel mai probabil, unui scenariu surprinzator și captivant, distribuţiei uniforme a politically incorrectnessului, aerului cӑ nimeni nu ia nimic foarte în serios plus acelui je ne sais quoi care nu lasӑ filmul sӑ cadӑ în trivialitate, deși are toate ingredientele necesare.

La final, precum Mowgli hipnotizat de Kaa, am urmӑrit videoclipul lui Nawell Madani, ale cӑrei replici trebuie sӑ le fi dat bӑtӑi de cap subtritatorilor. #ferrarinudacia #lastseason #nota7 #comedie

Nota: 7/10

Articole similare

Filmul francez pe care Hitchcock i-ar fi plăcut să-l facă: Les diaboliques (1955)

Dan Romascanu

Saga și melodramă: La meglio gioventù (2003)

Dan Romascanu

To Rome with Love (2012)

Marcus Victor Grant

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult