Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: Trambulina, bat-o vina!, de Nicoleta Sibișan

”Trambulina, bat-o vina!”, de Nicoleta Sibișan

Editura Cutiuța cu povești, Călărași, 2016
Ilustrații de Amandine Bănescu

Acum ceva timp, am scris despre cartea ”Căluțul din margaretă”, de Andreea Călinescu, apărută la aceeași editură, Cutiuța cu povești, care oferă, în plus față de altele, ideea de a personaliza cărțile pentru copii, cu mesaje și cu numele copilului vostru pe ele (sau ale altui copil, dacă vreți să le dăruiți mai departe). Astăzi, după ce băiatul meu a citit ”Trambulina, bat-o vina!”, atras de informațiile amuzante și inedite despre planete, stele sau meteoriți, am zis să fac și eu o încercare, pe care vi-o prezint în cele ce urmează.

Aș pune, în primul rând, cartea în rândul copiilor preșcolari, mai ales în ceea ce privește prima parte a cărții, care reunește versuri simple, cu rimă, ale Nicoletei Sibișan, cu ilustrației Amandinei Bănescu, având în centru o girafă ce dorește să sară cât mai sus cu trambulina, ”mulțumită” sfaturilor prietenei sale bufnița. Astfel, ajunge până în Lună și înapoi, prilej pentru mai multe animale să îi recunoască aventura și să se zbată pentru a o întoarce pe girafă de acolo. O parte pentru copii mici, așadar destul de nevinovată și, sper eu, pe placul lor.

Partea cea mai interesantă este însă cea finală, intitulată ”Descoperă Sistemul Solar cu Tina” și realizată cu ajutorul lui Adrian Șonka, de la Observatorul Astronomic București. Aici, avem parte de patru pagini foarte instructive, de tip ”Știați că…”, care conțin informații despre univers, galaxie, stele, constelații, dar mai ales despre planete, care sunt analizate atent, inclusiv cu un desen al sistemului nostru solar. În plus, pentru aprofundarea acestor informații, există și un test de recapitulare a acestor cunoștințe generale, care a fost parcurs cu entuziasm de băiatul meu, care este pasionat de geografie și de astronomie.

Așadar, un volum ce împletește amuzamentul unor ilustrații însoțite de text cu informații de ordin general privind planetele și stelele, care poate fi pe placul copiilor mici și interesați de cultura generală.

Puteți cumpăra cartea: Editura Cutiuța cu povești.

Articole similare

As Good as It Gets (1997)

Jovi Ene

10 cărți (de la 10 edituri) pe care le voi cumpăra la Bookfest 2015

Jovi Ene

10 cărți noi de citit în august

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult