Stiri

Vernisajul expoziției pictorului Ion Șinca

Luni, 11 octombrie, începând cu orele 17:00, iubitorii de pictură sunt invitați la Galeria de Artă din Ploiești, la vernisajul expoziției personale a artistului Ion Șinca.

Pictor și profesor printre cei mai cunoscuți din generația lui în Ploiești și Prahova, Ion Șinca reprezintă un nume și un caz aparte în generația lui. Recunoști, fără îndoială, și în această expoziție o manieră a pictorului Ion Șinca în motive alese, în cromatica lucrărilor, până la grija minuțioasă pentru prezentare. Peisajul este un gen preferat al pictorului, deci se poate spune că, în confruntarea cu realitatea, peisajul îl exprimă ca stare de spirit” consideră Ruxandra Ionescu, critic de artă.

Evenimentul continuă istoria expoziționala a pictorului, începută in anul 1974 și sustinuta pe plan local, național și internațional.

Viața pictorului Ion Șinca este o fantasmă care are forma și culoarea picturii sale. Fantasma picturii lui Șinca este forma și culoarea copilăriei, a locului natal. Fantasma locului natal e Ion Șinca, chiar și atunci când se află în atelier, la ore, pe stradă el este de fapt în satul său și bântuie, ca o fantomă a memoriei dealurile, curțile, ulițele, grădinile…” completează Cornel Sântioan Cubleșan, în volumul în pregătire “Micul montparnas”.

Expoziția  va fi accesibilă publicului larg până în data de 25 octombrie, în cadrul Galeriei de Artă din Piata Victoriei nr. 4, Ploiești.

Articole similare

Aparitie editoriala: Ora de citit, de Serenela Ghiteanu

Codrut

Concurs: Castiga doua carti oferite de Editura Herald

Jovi Ene

Palace for The People & A Midsummer Night’s Dream – fantezia vine în completarea realității

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult