Stiri

Romanian Music Nights în Berlin

Si iata ca va tinem la curent si cu alte informatii privind activitatea ICR peste hotare, de data aceasta… ICR BERLIN!

În perioada 27-29 mai 2011, Institutul Cultural Român “Titu Maiorescu” Berlin organizează seria de concerte Romanian Music Nights la Berlin. Timp de trei zile, cinci formaţii româneşti în vogă vor delecta publicul berlinez în locaţii extrem de populare. Astfel, în data de 27 mai, Fanfara Ciocârlia va deschide seria de concerte în cunoscutul Huxleys Neue Welt. În următoarele zile, în 27 şi 28 mai, formaţiile Kumm, Blazzaj, Butterflies in my Stomach şi TipTtil vor susţine concerte la Volksbühne, Berlin.

Program Romanian Music Nights:

27 mai, de la ora 20.00, Fanfara Ciocârlia în Huxleys Neue Welt (Hasenheide 107 – 113, 10967 Berlin)
28 mai, de la ora 21.00, Butterflies in My Stomach şi KUMM în Roter Salon/Salonul Roşu al Volksbühne (Rosa-Luxemburg-Platz 1, 10178 Berlin)
29 mai , de la ora 18.00 Uhr, TipTiL şi Blazzaj în Grüner Salon/Salonul Verde al Volksbühne (Rosa-Luxemburg-Platz 1, 10178 Berlin)

Huxleys Neue Welt este un nume de referinţă pe scena de divertisment din capitala germană de aproape 100 de ani. Huxleys este un centru multifuncţional de evenimente, care deţine o tehnică de lumini şi sunet ultramodernă. Roter Salon este parte integrantă a teatrului Volksbühne (principalul teatru al Berlinului de Est înainte de Căderea Zidului). Aici sunt programate concerte rock, punk şi etno. Grüner Salon este de asemenea parte integrantă a Volksbühne, specializată însă pe muzică latină şi jazz. Cea mai importantă revistă de tip city guide, „Zitty” a plasat salonul pe numărul întţi al locaţiilor favorite. Ambele saloane sunt locuri extrem de bine frecventate de public, aflându-se şi în centrul oraşului la 2 minute de Alexanderplatz.

Prin acest eveniment Institutul Cultural Român din Berlin îşi propune integrarea trupelor româneşti în circuitul berlinez prin intermediul unor concerte în spaţii care se bucură de prezenţa unui public numeros şi tânăr, precum şi intermedierea trupelor româneşti către label-uri germane.

Fanfara Ciocărlia formată din 12 membri din satul Zece Prăjini, județul Iaşi. Fanfara Ciocărlia e cunoscută ca cea mai rapidă fanfară din lume şi ridică în picioare săli din întreaga lume cu ritmurile lor tradiţionale.

Kumm este o formaţie rock înfiinţată în 1997 la Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, stilul muzical al formaţiei a variat considerabil, de la rock progresiv cu influenţe jazz şi etno până la rock alternativ. Până acum, formaţia a lansat cinci albume de studio.

Trupa Blazzaj a fost înfiinţată în 1998 la Timişoara. A adoptat un stil deosebit: ritmuri rapide de jazz, combinate cu texte sarcastice – şi succesul e garantat! Acestora li se adaugă naturaleţe, prospeţime şi plăcerea nebună de a cânta.

Butterflies in My Stomach este una dintre cele mai cunoscute formaţii de nu-jazz, funk şi acid jazz din România. BiMS a fost prezentată de BBC Romania ca fiind una dintre puţinele trupe care promovează acid-jazz-ul în România.

Formaţia TiPtiL a fost înfiinţată în anul 2009. Este compusă din cinci prieteni, care au descoperit împreună muzica ascunsă în ei. Melodiile lor sunt expresia personalităţii fiecăruia dintre membri, o combinaţie de tandreţe şi agresivitate în acelaşi timp.

Articole similare

Croaziera, de Mircea Danelic, premieră eveniment pe CINEPUB: Farmecul feroce al realului

Jovi Ene

Laura Lucia Mihalca şi emoţiile de tip matrioşcă

Jovi Ene

Dublă explozie – formarea Universului vs. adolescenţii Cehoslovaciei

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult