Stiri

„Educația începe în cartier” – proiect de teatru social în sectorul 4

În toamna acestui an, în datele de 18, 25, 26, 27 septembrie, precum și în 2 și 3 octombrie, la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din strada 11 iunie, nr. 41, sector 4, a avut loc reprezentația spectacolului „Copii răi” de Mihaela Michailov, în regia Geanina Hergheligiu, producție a Teatrului Arte dell’Anima, în cadrul proiectului „Educația începe în cartier”, finanțat în cadrul programului „București – Oraș Participativ 2017”.

„Educația începe în cartier” este un proiect de teatru social ce include o serie de reprezentații pentru comunitate și pentru elevii din instituții de învățământ din sectorul 4, București, ale spectacolului „Copii răi”, de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu. Distribuția este formată din Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alin Potop.

Reprezentațiile au fost urmate de o dezbatere pe tema violenței în școală, susținute de conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor. Proiectul „Educația începe în cartier” s-a bucurat de un public numeros și de un feedback foarte bun, atât pentru natura spectacolului, cât și pentru inițiativa de a prezenta un astfel de proiect tinerilor cu vârsta de peste 12 ani. Intrarea a fost gratuită la toate cele șase reprezentații.

Asociația Arte dell’Anima dorește să mulțumească pe această cale tuturor persoanelor implicate în acest proiect. Mulțumim Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și doamnei director general Alexandra Dobre pentru deschiderea către inițiativa noastră și sprijinul oferit prin acordarea spațiului de joc. Mulțumim Farmexpert pentru sprijinul financiar în cadrul acest proiect. Mulțumim Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Mulțumim Primăriei Municipiului București și Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB! Mulțumim partenerilor noștri media: Romania TV, Radio România Cultural, TVR, Cronica Română, Agerpres, IQool, Radio Gold FM România, Filme-Cărți.ro, Agenția de Carte, Raftul cu idei, Revista Teatrală Radio, Radio3Net “Florian Pittiș”, 4arte, Cooperativa Urbană și LiterNet.ro.

În continuare puteți urmări rezumatul proiectului „Educația începe în cartier” aici:

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul programului de finanțare „București – Oraș Participativ 2017” de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB!

Articole similare

Noutăți săptămânale Netflix: El Camino, The King, The Two Popes

Jovi Ene

Concurs: Câștigă un pachet de 3 cărți ”Minidicționare vizuale”, oferite de Editura NICULESCU! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (8 – 14 octombrie 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult