Stiri

Proiectia documentarului inspirational “Finding Joe”, pe 6 martie

The-Heros-JourneyDuminica, 6 martie, orele 14.00 la Journey Pub ( in Piata Romana, str. George Enescu, nr. 25; chiar in statia autobuzului 300)

A III-a proiecție a documentarului FINDING JOE, adus publicului deInstitutul pentru Fericire, ne oferă șansa de a susține echipa Institutului prin donația de participare sugerată: 15 ron pot fi cărămida care construiește lumea mai bună pe care ne-o dorim toți. 
Intrarea la eveniment se face în limita locurilor disponibile. E recomandată rezervarea telefonică a locurilor la numărul: 0752 285 286.

Donația sugerată de 15 ron este o invitație la a susține programele Institutului pentru Fercire. Fondurile strânse sunt direcționate în totalitate către echipa institutului.

Documentar marca Institutul pentru Fericire

„Finding Joe” este un documentar extraordinar ce recreează teoria lui Joseph Campell referitoare la Călătoria Eroului („Hero’s Journey”) sau drumul către o viață împlinită.

Documentarul însumează interviuri cu oameni excepționali, vizionari dintr-o varietate de domenii, precum Sir Ken Robinson, Deepak Chopra, Gay Hendricks, Tony Hawk sau Mick Fleetwood. Fiecare dintre ei vorbește despre modul în care și-a găsit pasiunea și despre obstacolele și provocările întâmpinate în drumul spre o viață fericită.

Întrețesut cu secvențe din filme artistice renumite și cu momente din povești clasice puse în scenă de un grup de copii pestriți, filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit călătoria eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele și întoarcerea „acasă” o persoană schimbată.

Cuprinzând atât istorisiri profund personale, cât și referințe la povești tradiționale, „Finding Joe” susține munca lui Campbell ca fiind relevantă și esențială în lumea de astăzi, oferind o soluție ideală la ceea ce Campbell ar numi „urmărirea fericirii”.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=QTVKmZZN39I

Print

Despre Joseph Campbell

Joseph Campbell a fost profesor la Sarah Lawrence College si timp de 38 de ani a studiat miturile în relatie cu natura umana. Lucrarea sa, „Eroul cu o mie de chipuri”, a fost publicata în 1949, inclusa ulterior în TOP 100 cele mai influente carti din lume al revistei TIME, si a influentat artisti si scriitori precum Bob Dylan, Jim Morrison, Stanley Kubrick, George Lucas sau Jerry Garcia.

În România, cartea a fost publicată de către Editura Herald și se găseste și în colecția bibliotecii IPF, ce poate fi accesată aici: http://www.ipf.ro/biblioteca-ipf

Evenimentul este facilitat de Institutul pentru Fericire (http://www.ipf.ro/). Discuțiile despre documentar vor fi susținute de Mălina Chirea, cofondator al Institutului pentru Fericire.

Rezervari in limita a 100 de locuri: 0752 285 286

Organizatori: Journey Pub si Institutul Pentru Fericire

Parteneri media: Filme-carti.ro, Bookuria.info, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro, LumeaMare.ro, RomaniaPozitiva.ro, UrbanThings.ro, Gratuitor.ro, Orasul Meu

Articole similare

Beyond Clueless și The Cremator – Despre conflicte adolescentine şi incinerare; ce trecem sub tăcere

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (15 – 21 septembrie 2014)

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: The Devil All The Time, Ratched

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult