Stiri

Orchestra da Tre Soldi da startul PROMS Jazz & Classic Tour

Definit ca eveniment – concert, PROMS – Jazz & Classic aduce un concept muzical nou – un featuring intre artisti de top de jazz si clasic din diferite tari, care interpreteaza impreuna piese fusion jazz-clasic, cu aranjamente inedite plecand de la teme cunoscute de jazz, blues, pop, muzica clasica sau de film.

Fiecare eveniment al turneului european PROMS – Jazz & Classic care se va derula in perioada decembrie 2010 – mai 2012 in 5 tari: Franta, Germania, Italia, Moldova si Romania, este un show atragator pentru publicul larg, indiferent de varsta sau educatie muzicala.

Primele concerte vor avea loc in Romania:

§  Sibiu / 8 decembrie / 20:00 / Sala Thalia

§  Bucuresti / 9 decembrie / 20:00 / Sala Panorama

avand ca invitat special renumita Orchestra da Tre Soldi, pe care prestigiosul Jazz       Magazine l-a recompensat in 2008 cu nominalizarea la albumul de jazz al anului,    “Best Jazz”.

Cei 7 muzicieni au evoluat de-a lungul carierei lor alaturi de artisti celebri precum Pavarotti, Riccardo Muti si in orchestre faimoase ca RAI Symphonic Orchestra Torino sau Sanremo’s Sinfonica, grupul fiind invitat special la Festivalul de la Sanremo, in spectacolele realizate de RaiUno sau la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino.

Jazzitalia.net caracteriza evolutia trupei ca un must-have pentru toti cei care iubesc muzica. Trebuie sa vedeti cum se imbina acordeonul, clarinetul, vioara, vocea, violoncelul, contrabasul si chitara in interpretarile originale ale grupului italienesc, pentru a intelege cum o seara obisnuita se poate transforma intr-un spectacol de exceptie, greu de refuzat.

Orchestra da Tre Soldi va incanta audienta cu un concert plin de sensibilitate, pasiune, virtuozitate si ironie, bazat pe un repertoriu exceptional. Publicul va fi rasfatat cu cate putin din toate placerile tout court: jazz, fado, tango, muzica medievala.

Articole similare

Origami cu Brian, atelier practic și expoziție

Jovi Ene

Volumul ‘Masca Mortii Rosii si alte povestiri’ de Edgar Allan Poe – intr-o noua traducere la Editura Polirom

Jovi Ene

„La limita de jos a cerului” – Premiul criticii internaționale la Festivalul de la Cottbus

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult