Stiri

Ofensiva teatrului românesc la Zilele Culturii Române de la München

Institutul Cultural Român de la Berlin va invită două spectacole româneşti în cadrul Zilelor Culturii Române 2011, în Munchen. Ediţia din acest an cuprinde Festivalul Filmului Românesc cu cele mai recente producţii ale regizorilor români, spectacole de teatru si expoziţia Contraste cu lucrări semnate de Agnes Felhazi şi Daniela Turcu.

În data de 21 octombrie, începând cu orele 20:00 vor avea loc in spaţiul modulabil Black Box din complexul cultural Gasteig, două reprezentaţii ale spectacolelor – monolog “Însemnările unui nebun” (în limba germană – Teatrul „Radu Stanca“ din Sibiu) şi „Copii răi “ (în limba română cu subtitrare simultană în limba germană – Teatrul „Luni“ Green Hours, Bucureşti).

În spectacolul “Jurnalul unui nebun/ Tagebuch eines Wahnsinnigen”, după N. V. Gogol, actorul Wolfgang Kandler joacă scene monologate în care tensiunea creşte de la un episod la altul, reuşind să pună în registru o gamă largă de emoţii ce trec de la deznădejde şi furie la speranţă şi dragoste. Daniel Plier reuşeşte să pună în scenă un spectacol cu o structură bine definită, în care actorul are un grad sporit de libertate, iar jocul acestuia devine preocuparea sa principală. Actor: Wolfgang Kandler, scenografia: Anna Neamţu, Regia: Daniel Plier.

“Copii răi/Böse Kinder”, de Mihaela Michailov, este un text-confruntare cu sistemele care ne cresc mari, care ne învaţă ce ar trebui să ne reprezinte şi ceea ce ar trebui să fim. Care ne livrează istoria corectă si eroi adevărati. Care transformă o pedeapsă într-un comportament de masă. Care fac din copilăria noastră un câmp minat de concurentă. Care ne transformă în lideri înainte să ne lase să fim copii. “Un spectacol-manifest despre şcoala românească” (România liberă). Actriţa: Katia Pascariu, live-video: Cinty Ionescu, mişcarea scenică: Farid Fairuz, scenografia: Adrian Cristea, regia: Alexandru Mihăescu.

Programul complet al Zilelor Culturii Române la München poate fi găsit la: www.ge-fo-rum.de

 

Articole similare

Ministerul Culturii din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, 30 martie – 2 aprilie 2015

Jovi Ene

Melancholia, în cinematografe

Delia Marc

Concurs: Câștigă cartea ”Piază rea”, de Camilla Läckberg! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult