Stiri

Ne jucăm și ne bucurăm la Buzău International Arts Festival

Dacă vă întrebați cum să vă distrați în ultimele zile de vacanță, am o veste bună pentru voi: BIAF Kids este locul pe care nu trebuie să-l ratați! BIAF Kids este un eveniment special unde puteti să descoperiți magia cărților, a filmelor și a teatrului, într-un cadru plin de culoare și veselie. BIAF Kids se desfășoară pe 29, 30 și 31 august, în Parcul Crâng, zona Obelisc, la Centrul Muzeal I.C. Brătianu și în Amfiteatrul Tineretului. În toate aceste locații veți găsi o mulțime de activități distractive și educative, potrivite pentru toți copiii și gusturile. Ce puteți face la BIAF Kids? Ei bine, iată câteva dintre atracțiile festivalului:

În Parcul Crâng, zona Obelisc, puteți participa la următoarele activități:

30 AUGUST

– ora 18.30 – teatru pentru copii: PETER PAN – regia Ionuț Ghinea. Producție Teatrul Copilăriei. O nouă adaptare modernă și plină de umor a unei povești clasice, în care Peter Pan se confruntă cu problemele tipice vârstei sale, dar și cu căpitanul Hook, care îi vrea pielea.

– ora 19.30 – film pentru copii: DE-AȘ FI HARAP-ALB, Ro, 1965, regia Ion Popescu-Gopo, AG. Un film de referință al cinematografiei românești pentru copii, care transpune pe ecran povestea lui Harap-Alb din basmul lui Ion Creangă, cu umor și fantezie.

31 AUGUST

– ora 17.30 – Atelier de pictură pe față, cu Zabi Tudor. Un atelier distractiv și creativ, în care copiii vor putea să își picteze fața cu modele variate și colorate, sub îndrumarea unui artist cu multă experiență.

– ora 18.30 – teatru pentru copii: VRĂJITORUL DIN OZ – regia Ionuț Ghinea. Producție Teatrul Copilăriei. O adaptare plină de umor a celebrei povești, în care Dorothy, fetița curajoasă și isteață, își face prieteni noi pe drumul spre Oz și îl înfruntă pe vrăjitorul cel rău.

– ora 19.30 – film pentru copii: ZÂMBET DE SOARE, Ro, 1988, AG. Un film emoționant și inspirațional despre prietenia dintre un bunic și nepotul său, care împart aceeași pasiune pentru astronomie și care încearcă să își depășească problemele de familie și de sănătate.

În Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu, puteți asista la un spectacol de teatru special:

30 AUGUST

Ora 19.30 – FIICA SAMURAIULUI (BG) – Spectacol de teatru japonez cu marionete Takeda și umbre. Spectacol pentru întreaga familie. Un spectacol unic și fascinant, care combină două forme de artă tradițională japoneză: teatrul cu marionete Takeda și teatrul cu umbre. Povestea captivează cu aventurile unei fete crescută de un samurai după ce este salvată de la moarte și care devine o luptătoare iscusită și o prințesă iubită. Spectacolul este subtitrat în română.

În Cineparcul Filmelor de Festival – Amfiteatrul Tineretului, puteți viziona următoarele filme:

31 AUGUST – ora 20.00 – film pentru copii: MARMADUKE 2 (SUA) – Dublat. Un film de comedie, care spune povestea unui câine uriaș și haioș, care se mută cu familia sa într-un oraș nou și se confruntă cu tot felul de situații amuzante și neașteptate.

Suplimentar, dacă sunteți veseli și jucăuși, puteți primi baloane colorate de la animatorii festivalului, care vă vor face să zâmbiți. Iar dacă sunteți curioși și dornici de cunoaștere, puteți merge în spațiul de lectură al festivalului, unde veți găsi o selecție de cărți pentru copii, din diverse domenii și genuri. Aici puteți citi povești, poezii, benzi desenate, enciclopedii, atlase, cărți de jocuri și multe altele.

Există și un loc special pentru fotografii haioase, unde puteți să vă creați amintiri amuzante de la BIAF. Aici veți găsi fundaluri și accesorii vesele, care vă vor transforma în personaje de poveste.

Sper că v-am stârnit curiozitatea și v-am convins să participați la BIAF Kids, un festival care vă va oferi momente de distracție, cultură și educație. Locul ideal pentru a vă petrece timpul liber în aer liber, alături de cei mici sub energia sloganului Ne jucăm și ne bucurăm! Vă așteptăm cu drag la festival și vă promitem că nu veți regreta! BIAF Kids înseamnă trei zile dedicate copiilor și familiilor, precum și un mod de a susține educația prin cultură, prin joc și joacă. Nu uitați să respectați regulile de siguranță sanitară și să vă distrați responsabil!

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman și este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. 

Sponsori: Carrefour, Zahăr Mărgăritar, Winmarkt, ElcarGid, TBI Bank, Best Seller Auto, BCR, Eximprod Grup, Camera Notarilor Publici Ploiești, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, LeBig Supermarket

Parteneri: Consiliul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Muzeul Județean Buzău, Hotel Pietroasa, Cărturești, MediaTrust

Parteneri media: Euronews, Radio România Actualități, Agerpres, Ziarul Metropolis, Happening, Zile și Nopți, wall-street.ro, Cinemap, filme-carti.ro, IQAds, Kudika, CineFan, buzau.net, Opinia, Campus Media, TVSat Media Group, Buzău Media, Gazeta Buzoiană, Reporterbuzoian.ro, Informația Buzăului, Expresul Buzoian.

Articole similare

Topul vânzărilor la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a – Grupul Editorial Corint

Jovi Ene

600 de spectatori la Zilele Filmului Romanesc din Alba-Iulia

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (18 – 24 iunie 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult