Stiri

Lansare de carte – „In cautarea unor istorii uitate”, de Mihai Sorin Radulescu

Editura Vremea are placerea sa va invite la lansarea volumului

In cautarea unor istorii uitate.
Familii romanesti si peripluri apusene

de Mihai Sorin Radulescu

Vor vorbi:

acad. Dan Berindei
acad. Dinu C. Giurescu
conf. dr. Mihai Sorin Radulescu
Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea

Lansarea va avea loc
marti, 12 aprilie, ora 15.00,
la Libraria Mihail Sadoveanu, bd. Magheru, nr. 6-8.

Cartea In cautarea unor istorii uitate reprezinta o incursiune in istoria si genealogia unor familii romanesti din trecut. Autorul a mers, de asemenea, pe urmele unora dintre ele in Occident, cautand si depistand unele prezente romanesti putin sau deloc cunoscute.
Mihai Sorin Radulescu
Nascut in 1966 la Bucuresti. Licentiat al Facultatii de Istorie din Bucuresti (1991).
Diploma de Studii Aprofundate (1992) si Doctorat in Istorie (1995), ambele obtinute la Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) din Paris.
Cercetator la Institutul de Istorie „N. Iorga” (1991-1996), profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti.
Alte carti publicate: Elita liberala romaneasca 1866-1900 (1998; teza de doctorat); Genealogii (1999); Genealogia romaneasca. Istoric si bibliografie (2000); Memorie si stramosi (2002) si Cu gandul la lumea de altadata (2005). Coautor la doua manuale de istorie de liceu. A ingrijit, in colaborare si singur, trei volume: Emanoil Hagi-Mosco, Bucuresti. Amintirile unui oras (1995); Timpul istoriei. Profesorului Dinu C. Giurescu (1998); Vasile Panopol, Pe ulitele Iasului (2000). A publicat numeroase studii si articole la periodice stiintifice din tara si strainatate, precum si in presa culturala. De asemenea, a participat la multe manifestari stiintifice peste hotare.

Articole similare

Roxanne online pe CINEPUB. Cu Şerban Pavlu, Diana Dumbravă și Mihai Călin

Jovi Ene

Crux Publishing la Gaudeamus 2018: Lansarea unei noi colecții și alte surprize pentru cititori

Jovi Ene

Povestea unui personaj 6: Maria Capelos despre Doamna T

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult