Stiri

Începe festivalul intinerant dedicat elevilor de liceu și profesorilor luna.doc #9 cu tema “Viitorul_în_construcție”

Între 18 octombrie – 25 noiembrie 2022 invităm profesorii și elevii de liceu din toată țara să ni să alăture în organizarea de proiecții de film și discuții despre VIITOR, în cadrul celei de-a 9-a ediții luna.doc, singurul festival de film documentar itinerant organizat în liceele din România.

Tema acestei ediții explorează felurile în care ne imaginăm viitorul și oferă profesorilor și elevilor interesați acces la filme și resurse educaționale care pun în discuție felurile în care  noile tehnologii contribuie la accelerarea progresului social și economic, posibile soluții pentru problemele de mediu cu care ne confruntăm din perspectiva responsabilității față de generațiile viitoare, invitând totodată la imaginarea unor societăți mai incluzive și mai sustenabile pornind de la provocările pe care le întrevăd reprezentanții tinerei generații (numită și generația Z)  în propria lor evoluție.

Ediția de anul acesta a festivalului propune spre vizionare o selecție de  7 filme incluse în programul festivalului poate fi urmărită online, gratuit, prin intermediul platformei educaționale Kinoteca Bloc Zero (www.kinoteca.bloczero.ro) sau în cadrul unor evenimente fizice organizate cu participarea echipei Bloc Zero și a unor invitați speciali.

Participarea la proiecțiile din luna.doc#9 este deschisă tuturor profesorilor interesați, pe bază de înscriere.

Înscrierile se pot face până la data de 25 octombrie 2022 prin completarea formularului: https://forms.gle/dmyVf6zfLZBkX2Xs8

Despre luna.doc

luna.doc este un proiect organizat de Asociația Bloc Zero, ca parte din programul Kinoteca Bloc Zero.

Început în anul 2014, sub umbrela Asociației One World Romania, proiectul este conceput ca un festival de film documentar itinerant organizat în parteneriat cu licee interesate din toată țara.

În fiecare an, luna.doc propune o selecție de filme însoțită de resurse educaționale care oferă o privire de ansamblu  asupra unui subiect de actualitate de interes pentru publicul adolescent, invitând totodată la dezbatere în jurul temei alese în cadrul școlilor participante.

***

Organizat de: Asociația Bloc Zero

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: The Institute, Radio România Cultural, filme cărți, movienews.ro

Articole similare

„Cărți deschise pentru minți deschise”, a XI-a ediție a campaniei naţionale „Te așteptăm în librărie!” 2019

Jovi Ene

IBU lanseaza 2 carti ARTA 007 la BIEFF

Jovi Ene

Gérard Depardieu, Harvey Keitel şi Laura Morante, în primele scene din „Ipu – Convicted to Live”

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult