Stiri

În spatele coperților #2. Ce-a vrut să spună Marius Chivu?

marius chivu-afisGaleria Occidentului găzduiește marți, 9 iulie, o întâlnire informală cu scriitorul si criticul literar Marius Chivu. La cea de-a doua ediție „În spatele coperților”,  l-am provocat pe Marius Chivu la o discuție despre ultima sa carte „Ce-a vrut să spună autorul”,  un volum ce cuprinde 27 de interviuri realizate de Chivu în ultimii 10 ani cu cei mai importanți scriitori români.

Vrem să aflam ce, cum și cât se (mai) scrie în România, ce nu se vede din meseria de scriitor, ce „pățești” când citești o carte bună, care e relația critic-scriitor, dar și cine este omul Marius Chivu, lăsând la o parte latura de critic și scriitor.

Prin seria de întâlniri “În spatele coperților”, Bazar Literar și Papion  PR&Events își propun să aducă universul creativ al scriitorilor contemporani mai aproape de sufletul cititorilor. Am inițiat o serie de discuții informale, relaxate, în care cititorul dialogheaza nestingherit cu scriitorul a cărui carte i-a modificat măcar o fărâmă din mersul cotidian al vieții. Nu ne dorim un monolog de seară, ci o discuție ca între prieteni ce-și spun poveștile de viață, bucuriile și ofurile.

„În spatele coperților” este un proiect susținut de www.descris.ro si M1.Crama Atelier.

Parteneri media: Hyperliteratura, Observator Cultural, Bookblog, Filme-carti.ro

Marți, 9 iulie, ora 19.30

Galeria Occidentului – Strada Occidentului nr. 11

Intrare: 30 lei; rezervări: anca@papionul.ro

*Despre ultima carte a lui Marius Chivu:

„Ce-a vrut să spună autorul”, volumul semnat de Marius Chivu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Publicistică”, şi în ediţie digitală. 27 de scriitori din mai multe generaţii discută cu Marius Chivu despre arta scrisului, despre împlinirile şi frustrările pe care aceasta le presupune, despre relaţia cu criticii şi cu cititorii, dar şi despre viaţa lor privată, despre visurile şi pasiunile lor mai puţin cunoscute.Fiecare dialog este urmat de un update în care intervievatul îşi comentează, după ani, propriile răspunsuri, povestind ce s-a schimbat între timp în viaţa şi literatura sa, şi de un bonus cu exerciţiile de imaginaţie prilejuite de anchetele revistei Dilemateca. Marius Chivu deschide astfel o uşă către culisele lumii literare din România anilor 2000, cu trimiteri atât în trecut, cât şi în viitor.

marius chivu-afis

Articole similare

Invitație la teatru: Jucătorul de șah

Jovi Ene

Seară dedicată lui Ernesto Sabato şi romanului „Despre eroi şi morminte”

Jovi Ene

Scriitori din Brazilia, Palestina, Malta, Ucraina, Marea Britanie, Italia, Ungaria, Elveția și Republica Moldova vin la București, la FILB 7

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult