Stiri

Filmele romanesti de la Anim’est 2011 vin la Institutul Cultural Roman!

Seara de film Anim’est la Institutul Cultural Roman

Animatia romaneasca a anului 2011 in 20 de scurtmetraje

Animatia romaneasca ocupa, sub genericul Anim’est, ecranul primei seri de film de la Institutul Cultural Roman din acest an. Joi, 26 ianuarie 2012, de la ora 18.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38), vor fi proiectate  cele mai reusite 20 de scurtmetraje autohtone de animatie ale anului 2011. Proiectia va fi urmata de o discutie cu publicul la care vor  lua parte Mihai Mitrica, director Anim’est, Vlad Ilicievici, director executiv Anim’est, Toma Peiu, PR-ul festivalului, precum si regizorii unora dintre filmele prezentate.

Infiintat in 2006, Festivalul International Anim’est a devenit, pe parcursul ultimilor ani, un eveniment de marca pentru Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din Europa Centrala.

In competitia romaneasca de anul trecut, foarte diversa tematic si stilistic, au intrat si titluri realizate de animatori remarcati deja la editiile anetrioare ale festivalului – The Dog and a Little Bird si Travelling With My Thoughts Full of Hope, realizate de Adrian Baluta; Fresca – Blestemul lui Dragulea, regia: Octavian Frecea, care a avut premiera mondiala in competitia Festivalului International de Film de Animatie Anima de la Bruxelles; Action Movie, regizat de Bogdan Mihailescu, nominalizat anul trecut la Premiul Gopo „Tanara Speranta” pentru Grand Cafe; Clinica al lui Török Tihamer; Euro potentia est, cel mai nou scurtmetraj al lui Tamas Szocs; Suntem europeni!?, regizat de Fekete Szabolcs; Wake Up al lui Florin Dragoi; Visul ciulinului, regia: Nina Mihaila; It’s a Living, regia: Cristina Zoica-Dumitru si castigatorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Animatie la Festivalul de Film Anonimul 2011, Growing, regia: Roxana Bentu, unul dintre cei sase membri ai echipei de animatie a lungmetrajului Crulic – Drumul spre Dincolo. Sebastian Cosor, cu The Scream, productia MediaPro Magic care a reprezentat Romania si in cadrul competitiei Balkanimation; Klára Balázs, cu Dansul; Ana Tomescu, realizatoarea scurtmetrajului Evolutie Cromatica; Radu Gaciu, cu IRA; Vlad Sandu, regizorul filmului [klun]; Andra Berila, cea care semneaza Mr. gRAPE; Zoltani Levente, regizorul filmului The Sphere; Octavian Ureche, cu Voxelboy sunt numele noi pe care le aduce in atentia publicului Anim’est, editia 2011. Dodo si Tic, regizat de Gabriel Vasiliu, a reprezentat o alta prezenta notabila in festival.

PROGRAM

COMPETITIA NATIONALA – ANIM’EST, 2011

A tánc / The Dance (2011, 2’19”), regia: Klára Balázs
Action Movie (2011, 1’15”), regia: Bogdan Mihailescu
Clinica / Clinic (2010, 1’38”), regia: Török Tihamer
Dodo si Tic / Dodo and Tic (2010, 5’00), regia: Gabriel Vasiliu
Euro potentia est (2011, 1’06”), regia: Szocs Tamas
Evolutie cromatica / Chromatic Evolution (2011, 1’55), regia: Ana Tomescu
Fresca – Blestemul lui Dragulea / The Fresco – The Curse of Dragulea (2010, 14’00), regia: Ion Octavian Frecea
Growing  (2010, 3’14”), regia: Roxana Bentu
IRA (2009, 1’06”), regia: Radu Gaciu
It’s a Living (2011, 1’45”), regia: Cristina Zoica Dumitru
[klun] (2011, 5’00”), regia: Vlad Sandu
Mr. gRAPE (2011, 3’20”), regia: Andra Berila
Suntem europeni!? / Are We Europeans!? (2011, 1’15”), regia: Fekete Szabolcs
The Dog and a Little Bird (2011, 2’43”), regia: Adrian Baluta
The Sphere (2011, 1’40”), regia: Zoltani Levente
The Scream (2010, 3’22”), regia: Sebastian Cosor
Travelling with My Thoughts Full of Hope (2011, 2’16”), regia: Adrian Baluta
Visul ciulinului (2011, 1’30”), regia: Nina Mihaila
Voxelboy (2010, 3’40”), regia: Ureche Octavian
Wake Up (2011, 1’35”), regia: Florin Dragoi

Filmele sunt subtitrate in limba engleza.

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

Articole similare

PSIHOatelier: Echipați pentru călătorie în doi | cu psih. Zenobia Niculiță

Jovi Ene

Premieră: Călătorie pe verticală. Ascensiune pe vârful Ama Dablam din Himalaya | cu Teo Vlad și Marius Gane

Jovi Ene

Concurs: Câştigă 3 cărţi „Circumstantiale”, de Christian Craciun

Jovi Ene

2 comments

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult