Stiri

Lansare de carte: „Copilăria. Reconstituiri literare după 1989”, de Ștefania Mihalache

Editura Paralela 45 vă invită sâmbătă, 8 februarie 2020, ora 17.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu ((Bulevardul Regina Elisabeta nr.38) unde va avea loc lansarea cărții „Copilăria. Reconstituiri literare după 1989”, de Ștefania Mihalache.

Cartea va fi prezentată de Carmen Mușat și Bogdan-Alexandru Stănescu.

„Cartea Ștefaniei Mihalache oferă o cale de acces plină de surprize către un teritoriu magic: copilăria, reconstituită în narațiuni de mare impact, înainte și după 1989, de scriitori români din generații diferite și cu mijloace artistice dintre cele mai diverse. Interesată de succesivele metamorfoze ale sinelui și de etapele transformării copilului în adult, autoarea explorează universuri ficționale relevante pentru literatura română contemporană. Copilăria. Reconstituiri literare după 1989 n-ar trebui să lipsească din nicio bibliotecă!” Carmen Mușat

Ștefania Mihalache este absolventă a Facultății de Litere din Brașov, secția Română-Engleză. A debutat literar cu poezie în revista studențească Erata. În perioada 2001 – 2002 a frecventat cursurile de Master în Gender and Culture ale Universității Central Europene de la Budapesta. A debutat cu proză în volumul colectiv Junii 03, Antologia tinerilor scriitori brașoveni, editat cu sprijinul revistei Interval. Din 2003 s-a stabilit la București, unde a lucrat ca redactor. A debutat în volum cu romanul Est-falia, apărut la editura Paralela 45, în 2004. Romanul a fost nominalizat la Marile Premii Prometheus, ediția a IV-a, categoria Opera Prima. A colaborat cu proză, eseuri și critică literară în reviste ca Familia, Observator cultural, Pana mea, Dilemateca, Noua literatură. În perioada 2007 – 2009 a scris scenarii TV pentru studiourile Media Pro Pictures, București.

Carmen Mușat este critic literar, eseistă și specialistă în teoria literaturii, cadru universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, redactor-șef al revistei „Observator cultural”.

Bogdan-Alexandru Stănescu este poet, prozator, eseist, traducător, editor și critic literar, Director Editorial Pandora M, Grupul Editorial Trei.

Despre Editura Paralela 45

Cu numeroase premii naționale și internaționale obținute, Editura PARALELA 45 este o garanție a culturii de referință. O editură cu profil enciclopedic, o editură pentru toți!

Editura Paralela 45

Sediul central: Bulevardul Republicii, Nr. 148, Clădirea C1, etaj 4, Pitești, jud. Argeș, cod 110177

Filiala București: Șoseaua Iancului 46-48, Sector 2, București

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/687696631764580/

Articole similare

S-au deschis înscrierile la o noua editie a Academiei de Film CINEIMPACT

Jovi Ene

Netflix lanseaza trailerul oficial pentru La Casa de Papel

Jovi Ene

PSIHOatelier: Copilul invizibil – de la ură la iubirea de sine | cu Gáspár György, psiholog, psihoterapeut, autor

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult