Editorial Recomandat

Tudor Caranfil

Tudor Caranfil

In constelatia romanilor dedicati filmului, Tudor Caranfil straluceste cu o lumina inconfundabila.

Critic de film, realizator de emisiuni TV, istoric al filmului romanesc si mondial,  scriitor, memorialist, nici astazi cand paseste prin deceniul opt al vietii sale, nu si-a ostoit foamea si iubirea vietii sale – FILMUL. Pe altarul caruia nu si-a depus numai sufletul si gandirea, ci si suprema creatie, pe fiul sau, Nae Caranfil, devenit un talentat regizor.

Am onoarea sa il intalnesc si sa il urmaresc de la distanta cuvenita, in sala CinemaPro, ori de cate ori suntem invitati de gazda noastra, MediaPro Pictures, la vizionarile pentru presa.

Vioi, zambitor, prietenos cu toti cunoscutii, schimband cu ei replici glumete si bine articulate.

Dictionar universal de filme

Si toti i se adreseaza reverentios cu apelativul MAESTRE. Ce onoare mai mare decat aceasta il poate face pe un om mai fericit, dupa o viata dedicata FILMULUI.

Scriu aceste cuvinte, pentru ca Tudor Caranfil, reperul meu de decenii in critica de film, este personajul unui interviu de mare calitate jurnalistica, publicat in revista TANGO.

Va invit sa il lecturati si sa luati aminte la simplitatea si sinceritatea acestui om atat de bogat la minte si la suflet.

Si pentru o documentare mai larga biografica si profesionala privindu-l pe Tudor Caranfil, iata cateva repere cuprinse in Wikipedia.

Articole similare

Filme, cărţi şi câteodată fotbal: 23 iunie 2014

Jovi Ene

From Paris with Love (2010)

Delia Marc

Măcelărirea bucureştenilor pe vremea lui Chehaia Bei, de Domenico Caselli

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult