Editorial Recomandat

Top filme care ne-au dezamăgit în 2012

Poster 70-100.inddAzi, în ultima zi a anului, continuăm provocările din topurile noastre.

Suntem şi entuziasmaţi de filme şi cărţi, dar în acelaşi timp suntem şi dezamăgiţi de unele dintre acestea. Aşa că vă prezentăm în cele ce urmează filmele care au dezamăgit editorii Filme-carţi.ro în 2012.

Au răspuns prezentei anchete Dan, Mihaela, Deea şi Jovi. Enjoy!

Dan:

1. The Tourist (regia Florian Henckel von Donnersmarck, 2010) este doar o capcana turistica cu toata participarea lui Johnny Depp si Angelina Jolie.

2. The Iron Lady (regia Phyllida Lloyd, 2011) este un film de propaganda de partid (partidul conservator britanic in acest caz). Merita vazut pentru jocul lui Meryl Streep, dar cam tot restul este o mare dezamagire si mai ales o reflectare adulatorie a personajului Margaret Thatcher si a politicilor sale.

3. The Muppets (regia James Bobin, 2011) m-a dezamagit, desi sunt un fan al papusilor de aproape 40 de ani. Nimic insa din fantezia comica originala a lui Jim Henson Sr. nu supravietuieste, si achizitionarea brand-ului de catre studiourile Disney pare sa aiba consecinte catastrofale si sa-i ingroape definitive pe Muppets.

the-expendables-2-714326lMihaela:

1. The Expendables 2 – a fost destul de prost primul, nu trebuia sa se mai chinuie sa repete istoria.

2. Taken II

3. Rock of Ages

4. Journey 2: The Mysterious Island

Deea:

The Hunger Games (2012, regia Gary Ross): Am citit cartea dupa ce am văzut trailerul, care mi se păruse genial, alert şi cu o imagine grozavă. Cartea m-a uimit, ideea mi s-a părut extraordinară. Înfiorătoare, dar originală. Personajele erau complexe, cu motivaţii diverse, cu abilităţi şi cunoştinţe utile sau nu, locaţiile interesante, iar istoria Panem-ului mi s-a părut bine realizată. Aşa că eram extrem de entuziasmată să văd întreaga lume recreată pe marele ecran.

The_Hunger_Games_poster-0001Am fost foarte dezamăgită. Underwhelmed, mai degrabă. Aproape toate personajele masculine erau ori ridicole, ori prea puţin dezvoltate. Moartea unui personaj foarte iubit, în carte îţi rupea inima, însă în film îmi venea să râd, atât de prost a fost făcută. Efectele speciale erau copilăreşti, păreau furate din garajul unui amator, iar animalele digitale, complet diferite de orice descriere oferită de Suzanne Collins. Iar ideea regizorului de a folosi o cameră ţinută în mână, shaky-cam, mi s-a părut nepotrivită, deoarece multe scene îşi pierd farmecul în avalanşa de imagini opace.

Singurele plusuri au fost jocurile actoriceşti excelente oferite de Donald Sutherland şi Jennifer Lawrence şi de muzica superb orchestrată de James Newton Howard. Însă nu au compensat ameţeala în care m-a lăsat acest film, care ar fi putut fi mai mult decât un blockbuster.

Jovi:

cosmopolis-438027l1. Cosmopolis (2012, regia David Cronenberg). Întâi a fost cartea. Despre care auzisem, nu o citisem, dar îmi imaginam o cu totul altă lume: modernă, superexpansionistă şi tehnologizată. Apoi am citit-o şi toată imaginaţia mea s-a dus razna pentru că nu mi s-a părut decât una de raftul al doilea (de altfel, acesta este şi motivul pentru care tot amân lectura “Punctului Omega”).

Apoi a fost filmul. Dacă plecam de la două lucruri care mă determinau să fiu circumspect (cartea lecturată şi actorul din rolul principal, Robert Pattinson), filmul a confirmat că nu este pe gustul meu. O urmărire atentă a cărţii, o personificare a viitorului în viziunea lui DeLillo, dar şi a lui Cronenberg, pur şi simplu nu e genul meu de film. Am scris despre el, l-am notat indulgent cu 5/10, recenzia va fi publicată zilele următoare…

2. What to Expect When You’re Expecting (2012, regia Kirk Jones). Una dintre plăcerile mele vinovate sunt comediile romantice. Aşa că le parcurg cam pe toate pe parcursul unui an. Pe asta am regretat că am văzut-o.

3. The Avengers (2012, regia Joss Whedon): “Nu îmi plac şi nu mă uit la filmele cu şi despre eroi. Mai cu seamă când este vorba de eroii cu mult testosteron din zilele de astăzi, care pare să mi se facă dor de Conan barbarul, interpretat de Arnold sau de seria Mad Max.” Am făcut o excepţie zilele astea şi m-am uitat la Spider-man. Măcar el are suflet şi e timid.

Şi, în final, provocarea: Care sunt filmele care v-au dezamăgit în 2012?

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (8 – 14 august 2011)

Jovi Ene

România în 7 gesturi, de Radu Paraschivescu

Jovi Ene

Cu emoție, despre comunism și ”decreței”: ”Copilul și dictatorul”, de Marion Le Roy Dagen și Xavier-Marie Bonnot

Jovi Ene

3 comments

mArS 31 decembrie 2012 at 12:10

Prometheus (toata lumea se astepta la …altceva), Ghost Rider 2 (filmat si in Sibiu pe deasupra), Total Recall (cu filmul original si ideea era cam greu sa dea gres, dar au reusit), Battleship (au fost atatea filme reusite cu invazii, dar ei nu au reusit sa faca unul vizizonabil)

Reply
Jovi 31 decembrie 2012 at 19:02

Nu am văzut decât Prometheus din lista ta şi mi-a plăcut (cât de cât, de nota 7, să zicem…)

Reply
alex moldovan 6 ianuarie 2013 at 15:59

@Mihaela – cum te-a putut dezamăgi continuarea unui film pe care îl considerai oricum prost :D?

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult