Editorial Recomandat

Filme, carţi şi câteodată fotbal: EURO 2012

Dacă de mâine veţi obseerva că suntem mai puţini activi pe acest site, se va întâmpla dintr-un singur motiv: desfăşurarea Campionatului European de Fotbal din Polonia şi Ucraina. Totul se va învârti timp de aproape o lună de zile în jurul fotbalului, în jurul lui Cristiano Ronaldo, Torres, Ribery sau Mario Gomez, în jurul pariurilor şi pronosticurilor, în jurul suspinelor că noi nu suntem acolo şi că în fiecare dimineaţa trebuie să mergem la serviciu.

Blogul Filme-carti.ro are câţiva pasionaţi de fotbal, atât între editori, cât şi între prietenii apropiaţi ai site-ului. Aşadar, în tradiţia începută acum doi ani (cu Campionatul Mondial din Africa de Sud), vom da startul unui concurs de pronosticuri ca la carte, ale cărui baze s-au tot pus în ultimele săptămâni, am cules informaţii, rezultate, pariuri, idei.

Prin urmare, sperăm că publicul interesat doar de filme şi cărţi ne va ierta, dar în fiecare zi în care timpul îmi (ne) va permite, pe acest site va fi publicat şi un articol off-topic, care va cuprinde pronosticuri, clasamente provizorii, meciuri şi rezultate, sub genericul “Filme, cărţi şi câteodată… fotbal”. Nu vom uita însă şi de faptul că suntem al doilea blog cultural din România şi, prin urmare, fiecare articol va fi însoţit de una sau de două pilule culturale.

Au acceptat participarea în concursul nostru, dar pe care îl puteţi şi voi întregi prin comentariile voastre, 12 persoane care au trimis pronosticurile până în acest moment. Aceştia sunt:

-editorii Filme-carti.ro: Dan, Mihaela M., Codrut, Jules, Alartes, Jovi;

-prietenii Filme-carti.ro: Mike, Mihaela St., Iulian, Eddie, Marian, Costi.

Regulile concursului de pronosticuri:

Concursul se va desfasura in doua etape:

ETAPA I:

1. se alege castigatorul europenelor (20 puncte);
2. se aleg semifinalistii (5 puncte x 4 echipe);
3. se alege golgeterul europenelor (10 puncte);
4. se aleg cei doi calificati din fiecare grupa (2 puncte; 8 grupe x 2 echipe/grupa x 2 puncte);

5. Grupe: se pun rezultate la toate meciurile din grupe (24 meciuri x 5 puncte pentru rezultat exact corect);

ETAPA II:

6. Sferturi: se pun rezultate la toate meciurile (5 puncte/meci) + echipa calificata (1 punct/echipa calificata);
7. Semifinale: se pun rezultate la toate meciurile (8 puncte/meci) + echipa calificata (1 punct/echipa calificata);
8. Finala: scor exact la meci (10 puncte)

Alte reguli:
– castigator va fi ales cel care, dupa finala CE, va avea cel mai mare numar de puncte;
– toate pronosticurile meciurilor eliminatorii sunt la 120 de minute;
– se va posta clasamentul zilnic sau ori de cate ori se va putea;
– in cazul in care un meci va fi intrerupt sau nu se va disputa din diferite motive, vom lua in calcul rezultatul omologat de FIFA.

Primii trei clasaţi în clasamentul final vor primii premii constând în cărţi şi DVD-uri despre fotbal, din partea partenerilor noştri, Editura Polirom şi Books-Express.ro, dupa urmatoarea regula: Castigatorul locului 1 va alege un premiu oferit de Books-Express.ro si unul de Polirom, locul 2 va alege din cele doua ramase de la fiecare partener, iar locul 3 va ramane cu ultimele doua premii. Premiile oferite sunt:

1. Books-Express.ro:

100 de ani de fotbal

Messi

Set de DVD-uri-Cele mai mari momente din istoria fotbalului 

2. Editura Polirom

Pachet promotional: Oscar Wilde, Gunter Grass, Elfriede Jelinek, Horia Ursu

Norman Manea-Cartea fiului

Autobiografia lui Kusturica

De asemenea, oricine poate comenta la articolele noastre, iar cel care va ghici cele mai multe rezultate în comentariile înaintea jocurilor va primi un pachet de cărţi-surpriză din partea Filme-carti.ro.

Let the games begin!

Articole similare

O modalitate de a supraviețui într-un oraș fără librărie mare: Libmag.ro

Jovi Ene

Călătorii literare cu Doina Ruști: „Călătoriile mă pun în contact cu esența istoriei”

Jovi Ene

Top 5 cărți memorabile din colecția Anansi

Corina Moisei-Dabija

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult