Stiri

Concert Chester, Sophisticated Lemons Si Breathelast

Chester, Sophisticated Lemons si Breathelast. concerteaza pentru Anti-Valentine’s Day Show. Cele trei trupe de rock alternativ vor canta sambata aceasta, la initiativa casei de productie Capricorn & Capricorn Productions, in cadrul Saptamanii indragostitilor de muzica din Elephant Pub (Gabroveni 16, in Bucuresti), de la 10 seara, eveniment ce reuneste in aceeasi locatie stilurile electro, metal, alternativ, hip hop, indie sau punk.

Prima ediţie Anti-Valentine’s Day Show, cea de anul trecut, a coincis cu reuniunea formaţiei Chester, după o „pauză” de cinci luni. “Atât evenimentul în sine, cât şi conceptul acestuia prezintă originalitate şi este un protest autentic şi amuzant împotriva clişeului „Valentine’s Day”, o sărbătoare care nu prea îşi are rădăcinile aici la noi”, spun băieţii de la Chester. “Nu putem decât să ne simţim onoraţi că am fost invitaţi de Capricorn & Capricorn Productions la a doua ediţie a acestui eveniment şi promitem câteva surprize. Dincolo de asta, aşteptăm să ajungem pe scenă, la microfon şi să strigăm „My girlfriend’s dead”. Unde e caterincă ne băgăm şi noi. Ne vedem acolo!!!”, adaugă ei.

“Este foarte bine să promovăm muzica live, de calitate şi conceptul de eveniment autohton, la care participă atât trupe aflate la început de drum, cât şi nume consacrate din muzica românească”, spun cei de la Breathelast. “De prea mult timp deja, sărbatoarea de Sf. Valentin a fost un prilej de “îmbujorare” superficială a tinerilor predispuşi către schimbare şi tradiţionalizare impusă, datorită trend-urilor cu notă de împrumut. Aşa cum industrializăm puternic un şiretlic comercial, ca ziua Sfântului Valentin, la fel de bine putem, cu interesul unor organizatori capabili şi interesaţi, să promovăm şi să ridicăm “industria” evenimentelor live. Trupele româneşti, mai ales cele NOI, să se poată afirma datorită performanţelor lor şi a istoricului de activitate, în loc să ne bazăm tradiţia urbană pe un trend împrumutat şi exploatat la maxim. Breathelast cântă post hardcore si va participa în plin efect la Anti-Valentine’s Day Show. Nu pierdeţi trupele care vă plac sau pe care sunteţi curiosi să le auziţi, din mişcarea Anti Valentine’s Day!”, le transmit ei celor care ascultă rock alternativ.

Despre Chester

Formaţia Chester a fost înfiinţată în primăvara anului 2006, în urma despărţirii formaţiei Spook. După plecarea basistului Mircea din Spook, Bebe, Bogdan şi Lucian (Vântu) au început să compună melodii pentru un eventual proiect. Cozmo (Pistol Cu Capse) s-a dovedit a fi încântat de direcţia proiectului muzical şi s-a alăturat formaţiei la scurt timp. Problema chitaristului fiind rezolvată, Bebe renunţă la chitară şi porneşte în acest proiect cântând la bas. Astfel, line-up-ul trupei era: Bogdan (chitară şi voce), Cozmo (chitară), Bebe (bas) şi Lucian (tobe). Singura problemă de atunci mai era numele; după numeroase şi asidue şedinte de brainstorming, toată lumea a căzut de-acord asupra numelui: Chester.Nu, nu are nicio legătură cu Chester de la Linkin Park, ci cu porecla unui prieten apropiat de-al formaţiei, care la rândul lui şi-a dobândit această porecla dintr-un joc PC. Astfel, la 1 mai 2006, în Vama Veche, la terasa clubului Shire, formaţia Chester se urcă pentru prima oară pe scenă. Au urmat apoi o serie de concerte în cluburile din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării şi apoi în Viena, cu ocazia „Zilelor Bucureştiului la Viena”, alături de Pistol cu Capse, Coma, Crize etc. În vara lui 2007 formaţia începe să lucreze la primul material discografic, numit „Acestea sunt două lucruri care mă enervează cel mai tare”, produs şi înregistrat în studioul lui Janin Pasniciuc. Un an mai târziu apare şi primul clip Chester pentru melodia “Eleven (Of Fist And Bones)”, filmat în acelaşi timp cu reclama pentru o gumă de mestecat. Cozmo îşi anunţă plecarea din Chester cu puţin timp înaintea începerii filmărilor, şi în locul lui vine Alex Tudoran. Trupa reia seria de concerte din Bucureşti. Formaţia participă şi la evenimentul „One Love For Chi”, concert organizat în scopul strângerii de fonduri pentru basistul trupei Deftones. În vara lui 2009 apare pe piaţa compilaţia „One Love For Chi” care va include şi melodia „Crashlandings”. Ulterior melodia va fi inclusă şi pe albumul din 2009, „Heartquake”. Înregistrările pentru Heartquake au început în vara lui 2009 şi au coincis cu plecarea tobarului, Lucian. Astfel tobele de pe album au fost înregistrate de tobarul trupei (la acel moment) Dekadens, Bogdan Alexandrescu (Boddy). Discul conţine colaborări cu Vlad (Pistol Cu Capse), Dan Costea (Coma) şi Ştefan Tudoran. Între timp, formaţia a început să îşi caute tobar şi l-au găsit pe Alex Guta, alături de care a şi susţinut câteva concerte; cu toate astea, structura formaţiei încă nu era clară, pentru că Alex trebuia să se ocupe şi de şcoală.  După plecarea lui, Boddy intră în componenţa formaţiei, aceasta păstrându-se neschimbată până în prezent. Chester intră în studio în cursul săptămânilor ce vor urma pentru înregistrările următorului album.

(www.myspace.com/chesterbnd)

Despre Sophisticated Lemons

Dupa nenumărate repetiţii în subsoluri, poduri şi fabrici dezafectate, trupa Sophisticated Lemons a fost “convocată” la un concert cu Omul cu Şobolani în club Control din Bucureşti, în septembrie 2009. De aici, lucrurile au evoluat cu paşi foarte repezi, cei patru cucerind scena underground a capitalei. Două luni mai târziu, ei câştigă detaşat premiul publicului la concursul “Byron – Rock Your Highschool”. Urmează o serie de alte concerte alături de trupe ca Byron, Kumm, Go To Berlin, Du-te Vino, dar şi cântări independente, cu un repertoriu de peste 20 de piese (sugar-free, 100% sour). Primul single al trupei, “On My Own” , a intrat direct pe prima pozitie a topului muzical “Top Show”, realizat de Radio Guerrilla. Componenţa actuală este: Radu Osaciuc (voce, chitară ritm), Andrei Drăguşanu (chitară solo, backing vocals), Alex Marinescu (bass), Andrei “Spike” Popa (Tobe).

(myspace.com/sophisticatedlemons, facebook.com/sophisticatedlemons?v=app_178091127385)

Despre Breathelast.

Breathelast s-a format în 2010, datorită membrilor formaţiei de a-şi canaliza eforturile şi interesul muzical într-o direcţie unică, cu un sunet concret. O parte din membrii Side FX (Ionuţ “Karlos” Cojocaru, Vali Bîrsan, Andrei Mihai Ionuţ) formează Breathelast., proiect de post hardcore, separându-se definitiv de proiectul Side FX. Este cooptat apoi Radu Ionuţ Cimpeanu, (a.k.a. MC Răducu), toboşar al formaţiei Kill Convention (ex. Upside Down). Pentru definitivarea secţiei ritmice Breathelast., a venit la bas Alex Lazăr, fratele lui Radu. Urmează o schimbare a sunetului formaţiei, ghidată de concepţiile şi influenţele muzicale ale lui Radu şi ideile ce stăteau la baza pieselor compuse de Vali Birsan şi Ionut Cojocaru. Noul stil de muzică abordat de Breathlast. conţine multe schimbări de ritm, fără să piardă energia necesară susţinerii pieselor, atât cu accente melodice, cât şi cu explozii distorsionate, pe voce. Noul stil de muzică a prins un “motor” propriu, astfel incât Breathelast. s-a prezentat foarte repede cu un “setlist” de şapte piese în cadrul evenimentului Adrenaline OD 2 din club Fabrica. Breathelast. îşi pregăteşte terenul pentru apariţii live. Trupa a intrat recent în studio pentru a înregistra un EP ce va conţine şapte piese. Breathelast. Ei intră în peisajul rock din România “cu un act bazat pe compoziţii predispuse energic, pentru live, cu un sunet crud şi apăsat, brăzdat de momente eclectice şi armonioase, menite să contrabalanseze părţile grele ale pieselor, cu cele melodice”, spun membrii Breathlast.

(www.myspace.com/breathelast)

Articole similare

Au voleur (2009)

Delia Marc

Filme noi pe Netflix în mai 2022

Jovi Ene

Top vânzări Grupul Editorial Corint la Salonul Internaţional de Carte, Bookfest 2015

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult