Stiri

Apariție editorială: ‘Capitolul lipsă – Dragoste și dramă în România interbelică’, de Miriam Yahil-Wax

‘Capitolul lipsă – Dragoste și dramă în România interbelică’ de Miriam Yahil-Wax a apărut la Editura Corint. Este o poveste de dragoste și un roman-document care își poartă cititorii timp de două decenii în istoria unei familii evreiești în România interbelică, în timpul războiului și până în anul 1946. Scriitoarea israeliană investighează istoria familiei în căutarea adevărului despre tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată. Această căutare dezvăluie nu numai o frumoasă dar tragică istorie personală dar și dramatismul unei întregi epoci trăite de generația părinților ei, generația care a trecut prin război și prin Holocaust.

Mi-am propus să scriu biografia părinţilor mei. Sfârşitul tragic al poveştii lor îmi era deja cunoscut sau, cel puţin, aşa credeam. Începuturile şi miezul ei, care se petrecuseră înainte ca eu să mă nasc, îmi erau doar oarecum familiare. În decursul anilor, surprinsesem aluzii şi şoapte care îmi stârniseră curiozitatea. Dovezile concrete care se aflau în posesia mea erau puţine: poveştile mamei, câteva scrisori în limba ei pe care abia dacă le puteam citi, găuri mari în cronologie.

…această carte nu este doar o biografie. Este un roman-document care se bazează pe viaţa reală a familiei mele şi pe vremurile cu adevărat turbulente în care aceasta a trăit şi care au fost, pe nedrept, alungate în uitare.’ Miriam Yahil-Wax

Ediția originală în limba ebraică a cărții a fost declarată cea mai bună apariție editorială a lunii noiembrie 2017 de ziarul Haaretz. A fost tradusă în limba engleză, și acum editura Corint publică traducerea în limba română.

Cartea poate fi acum comandată în ediție electronică pe site-ul libris.ro.

Articole similare

„Bună! Ce faci?” vine la Timişoara

Jovi Ene

DUBLĂ LANSARE DE CARTE: Cele mai frumoase proze ale anului. Antologie, Cele mai frumoase poezii ale anului. Antologie

Jovi Ene

Premieră: Călătorie pe verticală. Ascensiune pe vârful Ama Dablam din Himalaya | cu Teo Vlad și Marius Gane

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult