Filme Filme europene

The Most Hated Man on the Internet (Netflix, 2022) sau de ce nu trebuie să ai fotografii nude pe nici un dispozitiv electronic

The Most Hated Man on the Internet (Netflix, 2022) – Cel mai urât bărbat de pe internet
Producător: Rob Miller

Eu sunt fană declarată a tot ce înseamnă filme documentare. Episodice sau unitare, acestea mi se par un produs mediatic de mare valoare, fie măcar pentru o singură concluzie oportună pe care o poți extrage din ele. Prin urmare, mă bucur să văd tendințele de această natură de pe Netflix, din ultima perioadă. Căutând ceva bun de urmărit, am ales documentarul „The most hated man on the internet”, un produs care a spart top 10 al lunii iulie pe streaming.

Să ne oprim totuși asupra conținutului acestuia și de ce merită atenția voastră, a spectatorilor. Titlul care mi se pare excelent ales ne deschide doar o mică paranteză legată de conținut, și anume că avem de a face cu o figură de-a dreptul machiavelică. Îi spune acestui bărbat urât de toată lumea Hunter Moore, un american din clasa de mijloc, cu ifose de macho, care cataloghează fiecare femeie drept curvă și care decide, la un moment dat, undeva la începutul anilor 2000 când internetul era o junglă agresivă și neexplorată să pornească un site de revenge porn.

Intitulat sugestiv IsAnyoneUp.com, website-ul se transformă în scurt timp într-o adevărată plasă pentru frustrați gata să se răzbune pe orice femeie care nu le e pe plac. Și ce rău poate fi mai mare decât distrugerea reputației! Prin urmare, cu doar câteva clickuri aceștia pot încărca poze nude direct pe site. Partea cea mai nasoală a istoriei e că dincolo de fotografiile cu tentă erotică sau obscenă, site-ul permitea și conexiunea cu rețelele sociale, adresa victimei și date despre părinții acestea, ceea ce, pe termen lung, devenea o gaură neagră, distrugând relații și vieți.

Documentarul elucidează parcursul acestei epopei digitale și ne poartă prin tot ce face acest anti-erou cu porniri de Superman, de la nenumăratele sale victime la maniera cu care acesta sfidează legea, până când cineva decide să-ți țină piept cu orice preț.

Cine credeți că a fost în stare de așa ceva? Evident! O mamă furioasă pe tot ce se întâmplă cu viața fiicei ei. Charlotte Laws e o femeie dintr-o bucată, care înspăimântată de ceea ce i s-a întâmplat fiicei sale a cărei fotografii au ajuns pe acest website, scoate la iveală o întreagă conspirație care-l poate costa pe Moore ani buni de închisoare.

Cele trei episoade ale documentarului mi s-au părut bine fragmente, ușor prea lungi pe alocuri (aș fi tăiat unele istorii, lăsându-le pe cele mai grele), dar inedit structurate, astfel încât s-au îmbinat depozițiile victimelor cu înregistrările video – audio ale acelor perioade.

De ce este important să vedeți acest documentar în familie, eventual cu preadolescenții sau adolescenții pe care-i creșteți? Deoarece e un produs destinat să reflecte repercusiunile a tot ce înseamnă capcanele digitale și cele „5 minute de slavă”, costul cărora poate fi unul extrem de dur.

Să ne înțelegem, pe final de cronică, acest documentar este licențios, obscen și dur. Să nu-l priviți ca pe un film care să vă înalțe spiritele. Este despre cel mai rău din om, despre nevoia de autodistrugere și reafirmare pe contul altora.

Disponibil pe Netflix.

Nota: 7/10

Articole similare

Fascinația camerei: The Fabelmans (2022)

Dan Romascanu

Pasiunea descoperirilor și iubirile interzise într-un sit arheologic: The Dig (2021)

Tudor-Costin Sicomas

Întoarcerea din infern: Retour à la vie (1949)

Dan Romascanu

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult